Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2011

Μοναδική φωτογραφία του πλανήτη Κρόνου


Κατά διαστήματα βλέπουν το φως της δημοσιότητας διάφορες φαντασμαγορικές φωτογραφίες από τον πλανήτη Κρόνο, όμως καμία δεν μπορεί να φθάσει τη συγκεκριμένη. Η εντυπωσιακή εικόνα την οποία «τράβηξε» το διαστημικό σκάφος Cassini-Huygens.

Ήταν σε τροχιά γύρω από τον πλανήτη, ο οποίος είναι ο έκτος σε απόσταση από τον ήλιο και περίπου 1287 εκατομμύρια χιλιόμετρα μακριά από την Γη.

Η ώρα σύλληψης ήταν την νύχτα καθώς το σκάφος είχε μπροστά από τον ήλιο τον πλανήτη, παρουσιάζοντάς μια εικόνα που ακόμα και η NASA χαρακτήρισε ως μοναδική και εξήγησε και του λόγους μάλιστα.

Καταρχάς η νυχτερινή πλευρά του Κρόνου φαίνεται να φωτίζεται εν μέρει από το φως που αντανακλάται από το σύστημα δακτυλίων του ίδιου του πλανήτη. Έπειτα όταν οι δακτύλιοι παρατηρηθούν από μακριά εμφανίζονται σκοτεινοί, ενώ εδώ αντιθέτως η σκέδαση του φωτός τους προσδίδει ένα έντονο χρώμα.

Οι δακτύλιοι είχαν φωτιστεί, μάλιστα τόσο πολύ ώστε ανακαλύφθηκαν και νέοι, που όμως δύσκολα εντοπίζονται στην συγκεκριμένη φωτογραφία. Ο δακτύλιος όμως που αποτυπώνεται με εξαιρετική λεπτομέρεια είναι ο Ε, ο οποίος σχηματίζεται από πηγές πάγου του φεγγαριού Εγκέλαδου.




newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου