Σάββατο 9 Φεβρουαρίου 2013

Alice Amos: Το τρίχρονο κορίτσι που μπορεί να γίνει ο επόμενος Stephen Hawking


Είναι μόλις τριών ετών αλλά το IQ της έφτασε τους 162 βαθμούς. Η μικρή, έγινε μέλος του Mensa, της κοινότητας των ανθρώπων με τον υψηλότερο δείκτη IQ, ενώ μιλάει ήδη δύο γλώσσες.

Η Alice είναι το 18ο μέλος της κοινότητα της Mensa που εντάσσεται στην κοινότητα από την προσχολική της ηλικία. Πλέον, θεωρείται μία από τις ανερχόμενες διάνοιες της Μεγάλης Βρετανίας.

Όπως αναφέρει η Dailymail, η τρίχρονη μιλάει άπταιστα αγγλικά αλλά και ρωσικά, που είναι η μητρική γλώσσα των γονέων της.

Τι κάνει στον ελεύθερο της χρόνο; Πάντως όχι πράγματα που κάνουν μόνα τους παιδιά στην ηλικία της. Διαβάζει εντελώς μόνη της μύθους του Αισώπου, όπως και άλλα παραμύθια, ενώ επιδεικνύει έφεση και στα καλλιτεχνικά, καθώς της αρέσει το τραγούδι και ο χορός. Επίσης, κάνει εντατικά μαθήματα αριθμητικής και γραφής.

Τα αποτελέσματά της στο IQ τεστ, είναι παρόμοια με αυτά του περίφημου επιστήμονα Στίβεν Χόκινγκ, ο οποίος αν και δεν έχει υποβληθεί ποτέ σε τεστ IQ, υπολογίζεται πως κυμαίνεται μεταξύ των 160 και 165 μονάδων του δείκτη. Το τεστ βασίζεται σε παράγοντες όπως η λογική σκέψη, η λειτουργική μνήμη, η γνώση, η οπτική-χωρική επεξεργασία και η αιτιολόγηση.

Την ικανοποίηση τους εξέφρασαν τα στελέχη του Mensa, για το καινούργιο μέλος τους. Σκοπός τους άλλωστε, είναι να φέρνουν σε επαφή μεταξύ τους τα λεγόμενα "παιδιά - θαύματα" και να τα βοηθούν να αναδείξουν περαιτέρω τις ικανότητες και τα ταλέντα τους.

Οι γονείς της δεν είχαν καμία ένσταση και εξ αρχής συμφώνησαν εγγράφως για την είσοδο της στην κοινότητα που αριθμεί συνολικά 1000 μέλη.

Το νεαρότερο πάντως άτομο που κατάφερε ποτέ να μπει στη Mensa, είναι η Elise Tan Roberts, που το 2009 όταν και εντάχθηκε, ήταν μόλις 28 μηνών.
ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου