Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2011

Μυστικισμός και θεωρίες για την ημερομηνία 11/11/11


Η ημερομηνία αυτή εμφανίζεται μια φορά κάθε αιώνα. Σημερα 11 Νοεμβρίου, 49 λεπτά πριν από το μεσημέρι, θα είναι ακριβώς 11.11 της 11/11/11. Και οι αριθμολόγοι και άλλοι εσωτεριστές βρίσκονται επί ποδός πολέμου. Την εν λόγω ώρα, θα αναζητήσουν ένα σύνολο από σημάδια, ακόμη και ασυνήθιστα γεγονότα.

Τι θα συμβεί λοιπόν στις 11/11/11;


Ορισμένα πνευματιστικά κινήματα κάνουν λόγο για την αρχή μιας ανθρωπιστικής αναγέννησης, μιας νέας αρμονίας στον κόσμο, λένε ακόμη και ότι θα ανοίξει μια πύλη προς μια νέα διάσταση. Ετσι χιλιάδες άνθρωποι έχουν φροντίσει να βρίσκονται αυτήν την ημέρα σε διάφορες χώρες για να συμμετάσχουν σε τελετές με την κρυφή ελπίδα μιας αποκάλυψης. Εχει απευθυνθεί επίσης έκκληση για να παιχτούν σ' όλο τον πλανήτη κρουστά, ώστε να δημιουργηθεί ένας παγκόσμιος καρδιακός παλμός. Σε διάφορους ολιστικούς ή μυστικιστικούς ιστότοπους κυκλοφορεί μάλιστα μια ανακοίνωση που καλεί όλα τα όντα να ενωθούν. Απόσπασμα: «Στις 11 Νοεμβρίου 2011 στις 11.11 ώρα Γκρίνουιτς, θα συγκεντρωθούμε σε μία καρδιά, σε μία ψυχή, σε μια βαθιά σκέψη αγάπης. Μ' αυτόν τον τρόπο, θα ενώσουμε τις φωνές μας με αυτές των πιο αρχαίων και των πιο σοφών πολιτισμών αυτού του πλανήτη• με τους μεγάλους αδελφούς και αδελφές μας, τους Αρχαίους των Πρώτων Εθνών».

Πολλές σελίδες αφιερωμένες σ' αυτήν την ημερομηνία έχουν κάνει την εμφάνισή τους στο facebook. Και στον κόσμο ολόκληρο, αναφέρει η γαλλική «Λε Φιγκαρό», χάρη στην εφαρμογή 111111, τηλέφωνα θα χτυπήσουν στην εν λόγω ώρα για να ακουστεί η 5η Συμφωνία του Μπετόβεν.

Τα μέντιουμ και οι αρχιερείς του μεταφυσικού χαιρετίζουν άπαντες τη σημασία που υποστηρίζουν πως έχει «ο συγχρονισμός» του 11/11/11 - όπως η Αμερικανίδα Σολάρα, «ειδική στην αριθμολογία» και συγγραφέας ενός βιβλίου για τη σημασία του αριθμού έντεκα. Γι' αυτήν, το 11 αντιπροσωπεύει τον δυϊσμό του καλού και του κακού στην ανθρωπότητα και συνεπώς μια ενεργητική ισορροπία. «Βλέπω μια μεγάλη αλλαγή στη συνείδηση του πλανήτη και αυτό συμπίπτει με αυτήν την ημερομηνία», εξήγησε μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Στο Ιντερνετ, μπλόγκερ επικαλούνται επίσης την προφητεία του Αγίου Μαλαχία που τον 11ο αιώνα προείπε ότι θα υπάρξουν 112 πάπες πριν από τη Βιβλική Αποκάλυψη. Επισημαίνεται ότι ο Βενέδικτος ΙΣΤ' είναι ο 111ος ποντίφικας...




ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου