Παρασκευή 1 Μαρτίου 2013

Η απόδειξη εξωγήινης ζωής κρύβεται στη Γη...


Ομάδα αμερικανών επιστημόνων από το Εργαστήριο Αστροβιολογίας του Ουισκόνσιν αναζητεί στοιχεία που να αποδεικνύουν την...ύπαρξη εξωγήινης ζωής, όχι μελετώντας το Διάστημα, αλλά τον φλοιό της Γης. Στον πλανήτη μας υπάρχουν πετρώματα των οποίων η ηλικία ξεπερνά τα τρία δισεκατομμύρια χρόνια.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, το μυστικό της ανάπτυξης της ζωής ενδέχεται να κρύβεται σ' αυτά. Στόχος του ερευνητικού προγράμματος, που χρηματοδοτείται από τη NASA, είναι ο εντοπισμός ενδείξεων βιολογικής δραστηριότητας, «βιοϋπογραφών» και «βιοδεικτών», όπως αποκαλούνται επιστημονικά.

«Πάντα υπάρχει μια κρυμμένη ιστορία στα πετρώματα», δήλωσε ο γεωλόγος και επικεφαλής της ομάδας Κλαρκ Τζόνσον, «εξαρτάται από εμάς (τους γεωλόγους) από το αν θα καταφέρουμε να βρούμε τα κατάλληλα εργαλεία ώστε να μπορέσουμε να "ανακρίνουμε" αυτά τα πετρώματα και να μάθουμε την ιστορία τους».

 Καταφέρνοντας να διαπιστώσουν πώς αναπτύχθηκε η ζωή, στην προκειμένη περίπτωση στη Γη, οι επιστήμονες ευελπιστούν να καταλήξουν σε κρίσιμα συμπεράσματα για την ανάπτυξη της ζωής και αλλού στο Διάστημα, ιδιαίτερα στον Αρη.




ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου