Κυριακή 10 Μαρτίου 2013

Πώς διατηρούν τον Λένιν ταριχευμένο από το 1924 οι Ρώσοι



ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ
ΜΕ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΤΡΟΠΟ ΘΑ ΓΙΝΕΙ Η ΤΑΡΙΧΕΥΣΗ ΚΑΙ ΤΟΥ ΟΥΓΚΟ ΤΣΑΒΕΣ


Ακολουθώντας τη μακρά παράδοση μιας γενιάς σοσιαλιστών ηγετών του παρελθόντος, το ταριχευμένο σώμα του αείμνηστου προέδρου της Βενεζουέλας Ούγκο Τσάβες θα εκτίθεται στο εξής μέσα σε γυάλινο θάλαμο σε μαυσωλείο του Καράκας, ώστε να είναι πάντα κοντά στο λαό του.

Κατ' αυτό τον τρόπο, η σορός του έρχεται να προστεθεί σε μία σειρά από εκτιθέμενα νεκρά σώματα ηγετών, με τελευταίο χρονολογικά το δικτάτορα της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ-Ιλ, ο οποίος απεβίωσε το Δεκέμβριο του 2011 και έκτοτε εκτίθεται στην Πιονγκγιάνγκ, κοντά στα λείψανα του εξίσου δικτάτορα πατέρα του.


Η συγκεκριμένη πρακτική, όμως, χρονολογείται από το 1924, όταν η σορός του Βλαντιμίρ Λένιν τοποθετήθηκε σε γυάλινο θάλαμο στην Κόκκινη Πλατεία, όπου και παραμένει μέχρι σήμερα. Προσωρινός συγκάτοικός του υπήρξε και η σορός του Ιωσήφ Στάλιν, η οποία πρωτοεκτέθηκε το 1953 για να μετακομίσει 8 χρόνια αργότερα σε κανονικό τάφο.

Αλλα ταριχευμένα σώματα κομμουνιστών ηγετών που παραμένουν υπό καθεστώς έκθεσης είναι εκείνα του Μάο Τσετούνγκ (στην πλατεία Τιενανμέν του Πεκίνου) και του Βιετναμέζου Χο Τσι Μινχ (στο Ανόι).

Η διατήρηση ενός νεκρού σώματος ούτως ώστε αυτό να μπορεί να εκτίθεται σε δημόσια θέα, δεν είναι καθόλου εύκολη υπόθεση, καθώς απαιτεί τεχνικές γνώσεις, οι οποίες ανάγονται στο πείραμα του Λένιν.

Οι τεχνικές λεπτομέρειες για την πετυχημένη διατήρηση του σώματος του μεγάλου κομμουνιστή επαναστάτη διέρρευσαν το 2004 από το συγκρότημα Knight Ridder Media και σας τις παρουσιάζουμε:

-Μην καταφύγετε στη λύση του καταψύκτη. Αυτό ήταν το αρχικό σχέδιο στην περίπτωση του Λένιν, αλλά το σώμα του άρχισε να αποσυντίθεται προτού καν ανασκευαστεί.

-Ελέγχετε τη θερμοκρασία: η γυάλινη σαρκοφάγος του Λένιν διατηρείται σε σταθερή θερμοκρασία 60 βαθμών Φαρενάιτ, με την υγρασία να κυμαίνεται σε επίπεδα 80%-90%.

-Διατηρήστε ευπαρουσίαστη την επιδερμίδα του ηγέτη μέσω μεθόδων λεύκανσης που προστατεύουν από διάφορους τύπους μύκητα. Επίσης, χρησιμοποιείστε ειδικά φίλτρα στο φωτισμό ώστε να προσδίδεται στο νεκρό σώμα μία διακριτική, ζεστή λάμψη.

-Είναι σημαντικό να κρατάτε το σώμα ενυδατωμένο, έστω μία φορά την εβδομάδα.

-Ενίοτε χρειάζεται να λάβετε επιπλέον μέτρα: κάθε 18 μήνες το σώμα του Λένιν υποβάλλεται σε ολοήμερο «λουτρό» σε μείγμα γλυκερόλης και ποτασίου, το οποίο ενυδατώνει το δέρμα και του προσδίδει μία πιο «ζωντανή» όψη.

-Σε περίπτωση που έχετε αμφιβολίες ή απορίες, καλέστε το ειδικό εργαστήριο, γνωστό ως «Ιατρικές Βιολογικές Τεχνολογίες», με έδρα τη Μόσχα, το οποίο έχει τη διαχείριση και την επίβλεψη του σώματος του Λένιν. Δημιουργημένο με κεφάλαια της τότε σοβιετικής κυβέρνησης, το εν λόγω εργαστήριο λειτουργεί πλέον αποκλειστικά και μόνο με δωρεές ιδιωτών.

1 σχόλιο:

  1. Ο ΙΑΤΡΟΣ ΠΟΥ ΤΑΡΙΧΕΥΣΕ ΤΟΝ ΛΕΝΙΝ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΕΝΤΡΟ ΑΡΑ Ο ΙΔΙΟΣ ΤΑΡΙΧΕΥΣΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΒΙΤΑ ΠΕΡΟΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΙΑΤΡΟ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΡΦΗΜΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΣΤΗΝ ΙΣΠΑΝΙΑ ΤΟGOUGLE ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΕΛΙΔΑ ΚΡΙΜΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή