Πέμπτη 14 Μαρτίου 2013

Πιο σίγουροι για το "σωματίδιο του Θεού"


«Ισχυρές» ενδείξεις για την ύπαρξη του μποζόνιου του Χίγκς, γνωστό και ως «σωματίδιο tου Θεού», δίνουν τα αποτελέσματα της ανάλυσης των ιχνών ενός στοιχειώδους σωματιδίου που ανακαλύφτηκε το περασμένο καλοκαίρι από τον Μεγάλο Επιταχυντή Αδρονίων του CERN, ανακοίνωσε σήμερα ο διάσημος ευρωπαϊκός οργανισμός πυρηνικών δοκιμών.

Η ύπαρξη του σωματιδίου του Χιγκς δίνει τη δυνατότητα εξήγησης του τρόπου που συγκροτείται η ύλη, προσδίδοντας της ιδιότητες όπως για παράδειγμα η μάζα. Η επιβεβαίωση της ανακάλυψής του θα βοηθήσει στην καλύτερη κατανόηση της δημιουργίας του σύμπαντος, δίνοντας απαντήσεις για τη θεωρία της μεγάλης έκρηξης.

Επιπλέον, η ανακάλυψη του σωματιδίου Χιγκς είναι σημαντικό βήμα για την έναρξη της θεωρητικής και πειραματικής διερεύνησης της θεωρίας της υπερσυμμετρίας. Κατά τη θεωρία αυτή, τα υπερσυμμετρικά σωματίδια είναι αόρατα σωματίδια που ίσως αντιπροσωπεύουν το 90% του σύμπαντος

Η ανακοίνωση του CERN δεν αποτελεί οριστική απάντηση ως προς την ύπαρξη του σωματιδίου, καθώς συνεχίζεται η ανάλυση του τεράστιου όγκου δεδομένων που έχουν συγκεντρωθεί τα τελευταία τρία χρόνια.



ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου