Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2012

Ο Χίτλερ δεν αυτοκτόνησε

Νέο βιβλίο ισχυρίζεται ότι ο ηγέτης των Ναζί έζησε στην Αργεντινή


Ο Αδόλφος Χίτλερ σκηνοθέτησε την αυτοκτονία του και στη συνέχεια διέφυγε στην Αργεντινή, όπου έζησε μέχρι τα βαθιά του γεράματα.

Αυτό ισχυρίζεται ένα νέο βιβλίο με τίτλο «Grey Wolf: The Escape Of Adolf», το οποίο υποστηρίζει ότι τα αποδεικτικά στοιχεία της αυτοκτονίας του τυράννου ήταν ελλιπή και πως στην πραγματικότητα εκείνος και η Εύα Μπράουν πήγαν το 1945 στην Αργεντινή και ξεκίνησαν μια καινούρια ζωή.

Την εκδοχή αυτή όμως καταρρίπτει ο ιστορικός Guy Walters, ο οποίος σήμερα τη χαρακτήρισε ως «2.000 τοις εκατό σκουπίδια».

Οι συγγραφείς του βιβλίου Gerrard Williams και Simon Dunstan αντικρούουν την άποψη που θέλει τον Φύρερ να αυτοκτόνησε στο Βερολίνο στις 30 Απριλίου του 1945 και την Μπράουν να καταπίνει κυάνιο.


Αντί αυτού, ισχυρίζονται πως υπάρχουν ισχυρές αποδείξεις που δείχνουν ότι το ζευγάρι έκανε μια νέα αρχή στα τέλη του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου σε ένα ναζιστικά ελεγχόμενο θύλακα της φασιστικής τότε Αργεντινής.

Οι Williams και Dunstan ισχυρίζονται ακόμη ότι το ζευγάρι απέκτησε δύο κόρες πριν από το θάνατο του Χίτλερ σε ηλικία 73 ετών το 1962.

Ο κ. Williams, ιστορικός και δημοσιογράφος που έχει γράψει εκτενή κείμενα για το Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο δήλωσε στο Sky News: «Δε θέλαμε να ξαναγράψουμε την ιστορία, αλλά τα αποδεικτικά στοιχεία που ανακαλύψαμε σχετικά με τη διαφυγή του Χίτλερ είναι πολύ ισχυρά για να τα αγνοήσουμε».

«Δεν υπάρχουν ιατροδικαστικά στοιχεία για το θάνατο του Χίτλερ και της Μπράουν και οι ιστορίες από αυτόπτες μάρτυρες για τη ζωή τους στην Αργεντινή είναι συναρπαστικές» προσθέτει.

Στο βιβλίο αναφέρεται ακόμη ότι στην απόδραση συμμετείχαν και υπάλληλοι των μυστικών υπηρεσιών των ΗΠΑ, με αντάλλαγμα την πρόσβαση στην τεχνολογία πολέμου που είχαν αναπτύξει οι Ναζί.

Επίσης, ότι τα θραύσματα κρανίου που έχουν στην κατοχή τους Ρώσοι, και τα οποία θεωρείται ότι ανήκαν στο Χίτλερ, στην πραγματικότητα ανήκουν σε μια γυναίκα 40 ετών, ενώ ο Χίτλερ ήταν 56 όταν πέθανε.

«Μόνο τώρα που η οικονομία της Αργεντινής έχει αρχίσει να ακμάζει αρχίζουν να αποκαλύπτονται αυτές οι ιστορίες. Παρόλ’ αυτά δύο από τους αυτόπτες μάρτυρες με τους οποίους μιλήσαμε δέχτηκαν απειλές κατά της ζωής τους από αγνώστους το διάστημα που κάναμε την έρευνά μας» πρόσθεσε.

Ιστορικοί όπως ο Walters, ο οποίος έχει μελετήσει επισταμένα την ιστορία της ναζιστικής Γερμανίας και έχει γράψει πολλά βιβλία για τον πόλεμο, χαρακτηρίζουν «γελοίους» τους ισχυρισμούς του βιβλίου, το οποίο θεωρεί ότι βασίστηκε σε αμφιβόλου αξιοπιστίας δευτερογενείς πηγές.

«Η θεωρία ότι ο Χίτλερ επέζησε, έρχεται σε πλήρη αντίθεση με έρευνες δεκαετιών από επιφανείς ιστορικούς και τις υπηρεσίες πληροφοριών. Οι δύο συγγραφείς θα έπρεπε να ντρέπονται γι’ αυτά που γράφουν. Είναι απλά απίστευτο ότι βρέθηκαν εκδότες για να τυπώσουν αυτό το βιβλίο. Το βιβλίο δεν έχει καμία ουσία και υπηρετεί απλά τη φαντασία σε όσους ασχολούνται με θεωρίες συνωμοσίας, που δεν έχουν καμία σχέση με την ιστορική έρευνα. Τα στοιχεία που υπάρχουν αναφορικά με την αυτοκτονία του Χίτλερ είναι αδιάσειστα» λέει χαρακτηριστικά.

Ο Walters, ωστόσο, αναγνωρίζει μια αλήθεια στο βιβλίο. Ότι το κρανίο που βρήκαν οι Ρώσοι δεν ανήκει όντως στο Χίτλερ.

Τον επόμενο χρόνο θα κυκλοφορήσει μια ταινία με τίτλο « Grey Wolf», η οποία βασίζεται στους ισχυρισμούς του βιβλίου.

Δεν είναι, όμως, η πρώτη φορά που φημολογείται ότι ο Χίτλερ απέδρασε στην Αργεντινή. Το 2003 ο Abel Basti ισχυρίστηκε το ίδιο στο βιβλίο του «Hitler In Argentina».

Εκείνος ισχυριζόταν ότι ο Χίτλερ και η Εύα Μπράουν κατέφυγαν στην Αργεντινή με υποβρύχιο και έζησαν για πολλά χρόνια στην περιοχή του San Carlos de Bariloche, ένα τουριστικό θέρετρο και παράδεισος για τους λάτρεις του σκι, γύρα στα 1.000 μίλια από το Buenos Aires.

Στο βιβλίο του «Bariloche Nazi-Guía Turística» αναπαράγει έγγραφα, βεβαιώσεις, φωτογραφίες και σχέδια από τους χώρους που φιλοξενήθηκε ο Χίτλερ και οι στενοί συνεργάτες του.

Ο ίδιος ισχυριζόταν ότι το Incalco Ranch, που βρίσκεται στη Villa la Angostura στις ακτές της λίμνης Nahuel Huapi ήταν το καταφύγιο των ναζί της Αργεντινής, και πως εκεί κρύφτηκε το ζευγάρι.

Η πρόσβαση στο σημείο είναι εφικτή μόνο με βάρκα ή υδροπλάνο και ανήκε στον αργεντινό επιχειρηματία, Jorge Antonio, έναν από τους πιο στενούς φίλους του επί τρεις φορές προέδρου Juan Domingo Perón.

Ο Basti ισχυριζόταν ακόμη ότι ο Χίτλερ έζησε στο αγρόκτημα Hacienda San Ramon, έξι μίλια ανατολικά του Bariloche, το οποίο ανήκε τότε στο πριγκιπάτο Schaumberg-Lippe.





ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου