Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2012

"Θα συναντήσουμε εξωγήινο πολιτισμό, μέχρι το 2031"!


Ο Αντρέι Φινκελστάιν, είναι διευθυντής του Ινστιτούτου Εφαρμοσμένης Αστρονομίας της Ρωσικής Ακαδημίας Επιστημών και ένας από τους πλέον διακεκριμένους επιστήμονες της Ρωσίας.


Μιλώντας σε διεθνές συνέδριο με αντικείμενο την έρευνα για την ύπαρξη εξωγήινης ζωής, δεν δίστασε να δηλώσει δημοσίως την πεποίθησή του ότι μέχρι το 2031, όχι μόνο θα επιβεβαιώσουμε την ύπαρξη εξωγήινης ζωής αλλά θα συναντήσουμε και  έναν εξωγήινο πολιτισμό!

Όπως εξήγησε ο αστρονόμος, γνωρίζουμε πια με βεβαιότητα ότι το 10% των πλανητών που έχουν εντοπιστεί σε τροχιά γύρω από κάποιο άστρο στον γαλαξία μας, μοιάζουν πολύ με τη Γη. Και πρόσθεσε πως σε όσους από αυτούς τους πλανήτες υπάρχει νερό σε υγρή μορφή, τότε κατά πάσα πιθανότητα υπάρχει και ζωή.

" Είμαι σίγουρος πως υπάρχει ζωή σε άλλους πλανήτες και θα την βρούμε μέσα στα επόμενα 20 χρόνια. Θέλω όμως να τονίσω πως μέχρι σήμερα είμαστε εμείς που προσπαθούμε να εντοπίσουμε ίχνη εξωγήινων. Δεν μπορώ να αποκλείσω ότι μπορεί τελικά να συμβεί το ακριβώς αντίθετο: να μας εντοπίσουν αυτοί", είπε.

Πώς όμως φαντάζεται ο ρώσος επιστήμονας την εξωγήινη ζωή; Παρά τα όσα συνηθίζουν να δηλώνουν οι συνάδελφοί του περί "άλλης μορφής ζωής", ο Φινκελστάιν πρωτοπορεί:

" Εκτιμώ ότι είναι πιθανό η όψη τους να είναι ανάλογη με την δική μας. Δηλαδή να  διαθέτουν ένα κεφάλι, δύο πόδια και  δύο χέρια και ένα κεφάλι. Αυτό που θα έχουν ίσως διαφορετικό είναι το χρώμα του δέρματός τους, το οποίο δεν πιστεύω πως θα είναι το ίδιο με το δικό μας", υποστήριξε στο συνέδριο!



ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου