Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2012

Costa Concordia - Τιτανικός: απίστευτες συμπτώσεις


Η γιαγιά μιας 30χρονης επιβάτη είχε επιζήσει από το πολύνεκρο ναυάγιο του 1912. Την ώρα της πρόσκρουσης παιζόταν μουσική από την ταινία!

Ο Θεός (και ο dj του Costa Concordia) έχει μία μάλλον περίεργη αίσθηση του χιούμορ, εάν πιστέψει κανείς τις μαρτυρίες που δημοσιεύονται στις εφημερίδες.


Δύο αδέρφια, οι Γιάνιτς και Κέβιν Ζγκάγκα υποστήριξαν στην ελβετική Tribune της Γενεύης. ότι στο εστιατόριο του πλοίου όπου βρίσκονταν την ώρα της πρόσκρουσης, ακουγόταν στα ηχεία η Σελίν Ντιόν να τραγουδάει το «My Heart Will Go On», ένα τραγούδι από το σάουντρακ της ταινίας «Τιτανικός» του 1997.

«Οι εικόνες από την ταινία είναι τελικά πιο ρεαλιστικές από ότι θα φανταζόταν κανείς. Ερχόντουσαν συνεχώς στο νου μου», όπως λέει ο πρώτος.

Η πλέον εντυπωσιακή συσχέτιση με το διασημότερο ναυάγιο στην παγκόσμια ναυτική ιστορία, ωστόσο, έγινε μέσω μίας κοπέλας που επέβαινε στο κρουαζιερόπλοιο και έχει τις... πλέον κατάλληλες ρίζες.

Η 30χρονη Βαλεντίνα Καπουάνο είπε στην ιταλική La Repubblica ότι τόσο η γιαγιά της όσο και ο αδερφός της γιαγιάς,βρίσκονταν επάνω στον Τιτανικό στο παρθενικό και μοιραίο του ταξίδι.

Η γιαγιά επωφελήθηκε ως γυναίκα και επιβάτης από τις «προτεραιότητες» της εποχής και σώθηκε. Ο αδερφός της Τζιοβάνι, σερβιτόρος στον Τιτανικό, πλήρωσε με τη ζωή του το ότι -πιθανότατα- ήταν αυτός που την έφερε στο πλοίο.

«Ηταν σαν να ξαναζείς την Ιστορία, ήταν φρικτό, είχα σοκαριστεί πραγματικά», λέει η Καπουάνο. «Ακόμη δεν έχω ηρεμήσει και αναστατώνομαι όταν θυμάμαι τι πέρασα. Η καρδιά μου πάει να σπάσει».

Ακόμη και η καθυστέρηση στην κάθοδο των σωστικών μέσων μέχρις ότου η κλίση του Costa Concordia να την καταστήσει αδύνατη από τη μία πλευρά, συγκρίνεται ευθέως με την έλλειψη αρκετών σωστικών μέσων στον Τιτανικό.

Οι επιβάτες συγκρούονταν μεταξύ τους για σωσίβια, ενώ άλλοι πήδηξαν από τα πλευρά του πλοίου στη θάλασσα, ευτυχώς σε νερά λιγότερο παγωμένα από αυτά της Βόρειας Θάλασσας. Ο Τιτανικός, είχε βάρκες για 1.178 άτομα, ενώ επάνω του βρίσκονταν 2.223, με αποτέλεσμα να χαθούν τελικά 1.517 ζωές.

Επίσης, ο Τιτανικός όταν χτίστηκε ήταν το μεγαλύτερο επιβατικό πλοίο της εποχής του, ενώ το Costa Concordia είναι το μεγαλύτερο κρουαζιερόπλοιο που κατασκευάστηκε ποτέ στην Ιταλία.





ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου