Δευτέρα 22 Ιουλίου 2013

Η CIA θέλει να «ελέγξει» τα μετεωρολογικά φαινόμενα


Η CIA χρηματοδοτεί μέρος της έρευνας της NAS που σκοπό έχει να διαπιστώσει κατά πόσο και πώς οι άνθρωποι μπορούν να ελέγξουν τον καιρό και τις αλλαγές στη Φύση ώστε να σταματήσουν την κλιματική αλλαγή.

Η CIA χρηματοδοτεί μέρος της έρευνας που πραγματοποιεί η Εθνική Ακαδημία Επιστημών  και έχει ως βασικό στόχο να βρει πώς μπορεί να ελεγχθεί ο καιρός και η κλιματική αλλαγή.

Το «ενδιαφέρον» της αμερικανικής μυστικής υπηρεσίας δεν είναι κάτι πρωτόγνωρο καθώς από τον πόλεμο του Βιετνάμ οι ΗΠΑ προσπαθούν να βρουν τρόπους ώστε να μπορούν να ελέγχουν τα μετεωρολογικά φαινόμενα.

Όπως αναφέρει σε δημοσίευμά του ο ιστότοπος motherjones.com  η CIA χρηματοδοτεί μέρος της  έρευνας της Εθνικής Ακαδημίας Επιστημών (NAS) που σκοπό έχει να διαπιστώσει το αν, κατά πόσο και πώς οι άνθρωποι μπορούν να ελέγξουν τον καιρό και τις αλλαγές στη Φύση ώστε να σταματήσουν την κλιματική αλλαγή.

Οπως περιγράφει η NAS, η έρευνά της εντοπίζεται στις μεθόδους διαχείρισης της ηλιακής ακτινοβολίας και μετακίνησης του διοξειδίου του άνθρακα, που είναι και οι δύο παράγοντες του φαινομένου του θερμοκηπίου.

Το κόστος της έρευνας δεν ξεπερνάει τα 630.000 δολάρια  και σύμφωνα με το δημοσίευμα θα διαρκέσει 21 μήνες


Εκπρόσωπος της CIA αρνήθηκε να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει τις αναφορές για την εμπλοκή της υπηρεσίας στο πρόγραμμα: «Είναι φυσικό σε ένα θέμα όπως η κλιματική αλλαγή η Υπηρεσία να συνεργαστεί με επιστήμονες ώστε να καταλάβει καλύτερα και να κατανοήσει το φαινόμενο και τις επιπτώσεις του στην εθνική ασφάλεια» ανέφερε.





ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου