Παρασκευή 19 Απριλίου 2013

NASA: «Ψάχνουν» πλανήτες για αποίκηση


Τους ιδανικότερους πλανήτες για αποίκηση ανακοίνωσε ότι ανακάλυψε η NASA σε πρόσφατη συνέντευξη Τύπου. Πρόκειται για τους δύο εξωπλανήτες Kepler62 και Kepler-62f οι οποίοι έχουν πολλά κοινά με τη Γη και θα μπορούσαν να φιλοξενήσουν ζωή καλύτερα από κάθε άλλο γνωστό πλανήτη.

Οι πλανήτες βρίσκονται σε τροχιά γύρω από ένα αστέρι σαν ήλιο στο οποίο όμως δεν έχει τόση ζέστη και βρίσκεται στη σωστή απόσταση ώστε η θερμοκρασία του πλανήτη να είναι ανεκτή και το νερό να παραμένει υγρό, στοιχεία απαραίτητα για να φιλοξενήσει ένας πλανήτης ζωή.

Όπως δήλωσαν οι επιστήμονες της NASA, λόγω τους μεγέθους και της τροχιάς τους, αλλά και την απόστασή τους από τον ήλιο τους, οι καινούριοι αυτοί πλανήτες είναι πιθανότατα είτε βραχώδεις όπως η Γη είτε υγροί και βρίσκονται σε απόσταση 1.200 έτη φωτός μακριά από τη Γη, σε ένα σύστημα πέντε πλανητών οι οποίοι κινούνται σε τροχιά γύρω από ένα αστέρι που ονομάστηκε Kepler-62.

«Οι Kepler-62e και 62f, είναι μακράν οι καλύτεροι υποψήφιοι για αποίκηση σε σχέση με οποιοδήποτ άλλο γνωστό πλανήτη», δήλωσε ο Γουίλιαμ Μπορούκι του Ερευνητικού Κέντρου Ames της NASA και επικεφαλής της ομάδας του διαστημικού τηλεσκόπιου Kepler

«Αν βρισκόμασταν στον Kepler-62f και κοιτάζαμε τον ήλιο του συστήματος, θα ήταν λίγο λιγότερο κίτρινος από τον δικό μας και κατά το ηλιοβασίλεμα ο ουρανός θα είναι πιο κόκκινος. Αλλά κατά τα άλλα η αίσθηση θα είναι η ίδια με αυτή στη Γη», εξηγεί ο Μπορούκι και προσθέτει ότι «πρόκειται για μία πολύ σημαντική ανακάλυψη»

Η συνέντευξη Τύπου ήρθε να προστεθεί σε μια προηγούμενη μελέτη που δημοσιεύεται σήμερα στο περιοδικό Astrophysical Journal και στην οποία αναφέρεται η ανακάλυψη ενός ήλιου που μοιάζει πολύ με το δικό μας και ονομάστηκε Kepler-69.




ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου