Παρασκευή 5 Απριλίου 2013

Κινητήρες πυρηνικής σύντηξης για τους πυραύλους της NASA;


Ερευνητές του Πανεπιστημίου Washington, χρηματοδοτούμενοι από τη NASA, πρόκειται να δοκιμάσουν αυτό το καλοκαίρι μια νεα τεχνική παραγωγής ενέργειας από πυρηνική σύντηξη κάνοντας τις εκτοξεύσεις των πυραύλων πιο φθηνές αλλά και τα διαστημικά ταξίδια πιο γρήγορα.

Η ερευνητική ομάδα έχει, η οποία δουλεύει με άκρα μυστικότητα, ισχυρίζεται ότι έχει τελειοποιήσει μια μέθοδο παραγωγής ενέργειας μέσω της σύντηξης και οχι μέσω της σχάσης όπως γίνεται μέχρι τώρα. Τα μέλη της ομάδας χρησιμοποιούν εναν τύπο πλάσματος ο οποίος τοποθετείται εντός μαγνητικού πεδίου. Όταν το πλάσμα υποστεί υψηλή πίεση αυτό οδηγεί σε πυρηνική σύντηξη. Με αυτή την μέθοδο, χρησιμοποιώντας καύσιμο μάζας όσο ενας κόκκος άμμου μπορεί να παραχθεί ισόποση ενέργεια όση θα παραγόταν από 1 γαλόνι καυσίμου μέσω της κλασικής μεθόδου (της απλής καύσης δηλαδή).

Τα ερευνητικά αποτελέσματα της ομάδας, η οποία επιλέχθηκε να χρηματοδοτηθεί μαζί με άλλες 14 μεταξύ 700 ομάδων από τη ΝASA, δεν έχουν ακόμη ελεγθεί από ανεξάρτητους ερευνητές.




ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου