Κυριακή 2 Δεκεμβρίου 2012

Κλέβουν οστά από τάφους για θυσίες ή μάγια!


Τυμβωρύχοι άνοιξαν περισσότερους από 100 τάφους στη Μπενίν και οι αρχές της αφρικανικής χώρας υποψιάζονται ότι τα λείψανα προορίζονται για τελετές βουντού.

Λιγότερο από το 20% του πληθυσμού της Μπενίν έχει ως επίσημη θρησκεία το δυτικοαφρικανικό βουντού ή βουντούν (από το οποίο προέρχεται και το βουντού της Καραϊβικής) ωστόσο η πλειονότητα των 9 εκατομμυρίων κατοίκων πιστεύεται ότι συμμετέχει σε κάποιου είδους τελετές που σχετίζονται με αυτή τη θρησκεία.

Στο Ντάνγκμπο, ένα χωριό που απέχει 10 χιλιόμετρα από την πρωτεύουσα Πόρτο Νόβο, η αστυνομία ξεκίνησε έρευνες μετά την καταγγελία ενός εργαζόμενου σε τοπικό νεκροταφείο για μασκοφόρους άνδρες που άνοιγαν τους τάφους και έκλεβαν κρανία και εσωτερικά όργανα, σύμφωνα με το newsbomb.gr


«Η βεβήλωση των τάφων συνήθως γίνεται για το χρήμα σε αυτή την περιοχή της χώρας» δήλωσε ο διευθυντής του νεκροταφείου σύμφωνα με το Reuters. Τα λείψανα «προορίζονται για θυσίες ή μάγια» πρόσθεσε.

Η σύληση τάφων δεν περιορίζεται πάντως στη Μπενίν. Το Σεπτέμβριο, οι αρχές του Καμερούν, το οποίο επίσης βρίσκεται στη δυτική Αφρική, συνέλαβαν πέντε άτομα που είχαν στην κατοχή τους ένα κομμένο ανθρώπινο κεφάλι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου