Το κυνήγι της αθανασίας αποτελεί ένα από τα αρχαιότερα όνειρα της ανθρωπότητας, έχοντας τροφοδοτήσει άπειρους θρύλους, από την αρχαιοελληνική εποχή μέχρι και την Αναγέννηση και αργότερα (είναι γνωστή η ιστορία του Πονς ντε Λεόν, του Ισπανού κονκισταντόρ του 16ου αιώνα που αναζητούσε την Πηγή της Νιότης στις ζούγκλες της σημερινής Φλόριντα).
Η κάθε κοινωνία έχει το δικό της «τρόπο» αναζήτησης της αιώνιας ζωής, και η δική μας, «ψηφιακή» κοινωνία το κάνει μέσω του Διαδικτύου και της προηγμένης τεχνολογίας.
Στο άμεσο μέλλον θα μπορούμε να φορτώνουμε τις αναμνήσεις, τις γνώσεις και τις σκέψεις μας σε υπολογιστές, εξασφαλίζοντας ψηφιακή αθανασία, όπως υποστήριξε ο διευθυντής μηχανικής της Google Ρέι Κάρζγουελ.
Όπως αναφέρει σχετικό άρθρο της εφημερίδας Ελευθεροτυπία, ο Κάρζγουελ, μιλώντας στο Διεθνές Συνέδριο Global Futures 2045 στη Νέα Υόρκη, υποστήριξε ότι μέχρι το 2100 τα βιολογικά μέρη του σώματος θα έχουν αντικατασταθεί πλήρως από μηχανικά, ενώ εξέφρασε την πεποίθηση ότι μέχρι το 2045 θα είμαστε σε θέση να φορτώνουμε όλα τα δεδομένα του εγκεφάλου μας σε υπολογιστές.
Το συνέδριο διοργανώθηκε από τον Ρώσο δισεκατομμυριούχο Ντμίτρι Ιτσκοβ, ο οποίος έχει απασχολήσει και στο παρελθόν τα μέσα με την εμμονή του να μεταφέρει τον εγκέφαλο του σε ρομποτικό σώμα μετά θάνατον.
Στο συνέδριο συμμετείχαν 23 κορυφαίοι επιστήμονες προκειμένου να μελετήσουν την προοπτική του πώς οι πληροφορίες από τον ανθρώπινο εγκέφαλο μπορούν να μεταφερθούν σε έναν υπολογιστή ώστε το ανθρώπινο μυαλό να μείνει αθάνατο ακόμα και μετά το θάνατο του βιολογικού σώματος.
ΠΗΓΗ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου