Σάββατο 9 Φεβρουαρίου 2013

Όταν ο χρόνος «παγώσει»…


Ερευνητές από δύο πανεπιστήμια της Ισπανίας, προσπαθώντας να εξηγήσουν γιατί το σύμπαν εμφανίζεται να βρίσκεται σε διαρκή διαστολή και επιτάχυνση, κατέληξαν ότι κάποια στιγμή ο χρόνος θα τελειώσει!

Τα αποτελέσματα της μελέτης των εν λόγω επιστημόνων υποστηρίζουν ότι η θεωρία της «σκοτεινής» ενέργειας ή αντι-βαρύτητας είναι λανθασμένη και ότι στην ουσία το σύμπαν αντί να διαστέλλεται, βρίσκεται σε κατάσταση επιβράδυνσης.
Σύμφωνα με τη θεωρία τους, αυτό σημαίνει ότι ο χρόνος μετρά αντίστροφα μέχρι το σημείο «μηδέν», στο οποίο θα συμβεί μια μακρά παύση ενώ πριν η Γη θα έχει σταματήσει να υπάρχει.

Η πορεία προς την «εκμηδένιση» του χρόνου θα γίνεται αισθητή σαν όλα να συμβαίνουν όλα συνεχώς γρηγορότερα, μέχρι το σημείο τέλους. «Τότε, όλα θα 'παγώσουν' σαν στιγμιότυπο φωτογραφίας, για πάντα», λέει ο Ισπανός καθηγητής Σενοβίλα.

«Πιστεύουμε ότι όπως ο χρόνος δημιουργήθηκε κατά το Big Bang, έτσι μπορεί και να εξαφανιστεί στην αντίστροφη διαδικασία», συνηγορεί ο καθηγητής Κοσμολογίας, Γκάρι Γκίμπονς.




ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου