Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2013

Σοκ και δέος σε όλο τον κόσμο από τη βροχή μετεωριτών


Σοκ και δέος σε ολόκληρο τον πλανήτη έχουν σκορπίσει οι εικόνες με τη βροχή μετεωριτών στη Ρωσία. Οι μετεωρίτες, οι οποίοι έπεσαν στα Ουράλια Όρη, προκάλεσαν τον τραυματισμό σχεδόν 1.000 ανθρώπων, δήλωσε το απόγευμα της Παρασκευής ο κυβερνήτης της περιφέρειας Τσελιάμπινσκ, Μιχαήλ Γιούρεβιτς, τον οποίο επικαλέστηκε το πρακτορείο ειδήσεων Ria Novosti.

«Ο αριθμός των τραυματιών φθάνει περίπου τους 1.000» δήλωσε ο κυβερνήτης, ενώ ένας προηγούμενος απολογισμός έκανε λόγο για 500 τραυματίες στην περιοχή, στην πλειονότητά τους από θραύσματα γυαλιών, καθώς παράθυρα έσπασαν από το ωστικό κύμα. Μεταξύ των τραυματιών βρίσκονται και 159 παιδιά.

Ένας Βρετανός ειδικός, ο Ρόμπερτ Μάσεϊ της Βασιλικής Αστρονομικής Εταιρείας, σημείωσε ότι είναι εξαιρετικά σπάνιο ένα αντικείμενο που πέφτει στη Γη από το διάστημα να προκαλεί θύματα και παρατήρησε ότι ο απολογισμός της βροχής μετεωριτών σήμερα στη Ρωσία δεν έχει προηγούμενο στην ανθρώπινη ιστορία.

«Θα έπρεπε να το ψάξω πολύ, για να βρω στην ιστορία ένα οποιοδήποτε συμβάν, κατά το οποίο μεγάλος αριθμός ανθρώπων να τραυματίστηκε από ένα τέτοιο αντικείμενο... Είναι πάρα πολύ σπάνιο να έχουμε ανθρώπινα θύματα» διαβεβαίωσε ο Μάσεϊ.

Στο μέτωπο των τραυματιών, τουλάχιστον 60 χρειάστηκαν νοσοκομειακή περίθαλψη και δύο από αυτούς νοσηλεύονται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Σύμφωνα με ανώνυμες στρατιωτικές πηγές που μίλησαν στο πρακτορείο Russia Today, ο μετεωρίτης επλήγη από τα συστήματα ρωσικής αεράμυνας και έσπασε σε κομμάτια κατά την πτώση του. Στις 14:24 το ρωσικό υπουργείο Εκτάκτων Αναγκών, διέψευσε κατηγορηματικά τις πληροφορίες αυτές. «Το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας δεν έλαβε κανένα μέτρο που συνδέεται με το περιστατικό. Δεν πέταξε κανένα αεροσκάφος σε εκείνη τη δεδομένη χρονική περίοδο», αναφέρει χαρακτηριστικά.






ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου