Παρασκευή 27 Ιουλίου 2012

Ανακαλύφθηκε ταφική λέμβος των Φαραώ 5.000 ετών


Σε ανασκαφές η ομάδα της French Institute of Oriental Archaeology (IFAO) ανακάλυψε στην περιοχή της  Abu Rawash, Δυτικά του Καΐρου μια ταφική λέμβο της φαραωνικής εποχής, ηλικίας περίπου 5000 ετών.


Σύμφωνα με την Middle East Online η οποία επικαλείται στοιχεία του υπουργείου Αρχαιοτήτων της Αιγύπτου η ηλιακή λέμβος ανάγεται στην εποχή της βασιλείας του Ουσαφάις (ή Ντεν ή Ντεβέν), ενός από τους φαραώ της 1ης Δυναστείας που κυβέρνησε την Αίγυπτο γύρω στο 3000 π.Χ.





Σε δήλωση του μάλιστα ο υπουργός αρχαιοτήτων  Mohammed Ibrahim ανέφερε ότι " Πηγαίνουμε πολύ πίσω στην δυναστεία των Φαραώ Ντεν".



Η λέμβος, μήκους έξι μέτρων και πλάτους 1,5, είναι σε καλή κατάσταση, διευκρίνισε. Θα γίνουν ωστόσο εργασίες συντήρησης του ξύλινου σκελετού της πριν εκτεθεί το εύρημα στο μουσείο.


Το 1954 Αιγύπτιος αρχαιολόγος  ανακάλυψε μια σχεδόν ανέπαφη ηλιακή λέμβο ηλικίας 4500 ετών που ενδέχεται να είναι αυτή του φαραώ Χέοπα. Είχε μήκος 43 μέτρα και ήταν κατασκευασμένη από ξύλο κέδρου. Η λέμβος, ηλικίας 4500 ετών, εκτίθεται κοντά στην πυραμίδα της Γκίζας όπου βρέθηκε.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου