Κυριακή 26 Φεβρουαρίου 2012

Γυαλιά - υπολογιστής από την Google

Επανάσταση στον κόσμο της τεχνολογίας αναμένεται να φέρουν τα γυαλιά που κατασκευάζει η Google τα οποία αποτελούν ουσιαστικά έναν φορητό υπολογιστή που προβάλλει την εικόνα στους ειδικά κατασκευασμένους φακούς.


Εκτός από τους φακούς, τα γυαλιά θα περιλαμβάνουν και μία κάμερα, η οποία θα καταγράφει τις κινήσεις του χρήστη, βάσει των οποίων θα μπορεί αυτός να πλοηγείται στις λειτουργίες του υπολογιστή. Ωστόσο, η εικόνα που θα προβάλλεται στους φακούς θα είναι διαπερατή, γεγονός που σημαίνει ότι η όραση του χρήστη δεν θα εμποδίζεται και δεν θα χάνει, έτσι, την επαφή του με το περιβάλλον.

Από τεχνικής πλευράς, δύο μικροσκοπικές οθόνες LCD θα προβάλλουν την εικόνα σε έναν καθρέφτη, ο οποίος θα αντανακλά την εικόνα σε ένα συγκεκριμένο σημείο των φακών, κοντά στη μύτη. Αυτό το σημείο των φακών -πιο δεξιά από εκεί που κοιτάμε σε ένα συνηθισμένο ζευγάρι γυαλιών- θα είναι ελαφρώς κεκλιμένο ούτως ώστε να λαμβάνει την εικόνα που αντανακλάται.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των ειδικών του χώρου, η εν λόγω τεχνολογία δεν αναμένεται να χρησιμοποιηθεί άμεσα για εμπορικούς σκοπούς. Η Google, ωστόσο, αναμένεται να παρουσιάσει την εντυπωσιακή αυτή τεχνολογία στο συνέδριο που προγραμματίζει τον Ιούνιο.


πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου