Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2013

Επιστρέφει στη Μογγολία δεινόσαυρος


Ο 70 εκατομμυρίων ετών σκελετός ενός Τυραννόσαυρου Μπατόρ αναμένεται να επιστρέψει στη Μογγολία, μετά από τις κατηγορίες που αντιμετωπίζει ένας παλαιοντολόγος από τη Φλώριντα για απάτη και συνωμοσία.

Οι ομοσπονδιακές αρχές της Νέας Υόρκης διέταξαν ο σκελετός να επιστρέψει στη Μογγολία, αφού ο παλαιοντολόγος παραδέχτηκε τον Δεκέμβριο την ενοχή του στις κατηγορίες για απάτη και συνωμοσία.

Αξιωματούχοι από τη Μογγολία απαίτησαν την επιστροφή του σκελετού, μετά την πώλησή του σε δημοπρασία του Μανχάταν –προς 1,05 εκατομμύρια δολάρια- από τον παλαιοντολόγο Έρικ Προκόπι. Όπως εικάζει η κυβέρνηση της Μογγολίας, ο σκελετός μεταφέρθηκε λαθραία από την έρημο Γκόμπι.

Οι αρχές των ΗΠΑ άσκησαν διώξεις εναντίον του Προκόπι και κατέσχεσαν τον σκελετό, ο οποίος στηρίζεται σε μεταλλικό πλαίσιο. Οι αρχές κατηγορούν τον Προκόπι ότι παρείχε ψευδή στοιχεία στο τελωνείο όταν δήλωσε ότι τα απολιθωμένα οστά δεν ξεπερνούσαν σε αξία τα 19.000 δολάρια.

Τον Δεκέμβριο, ο Προκόπι ομολόγησε την ενοχή του για συνωμοσία και την παράνομη είσοδο αντικειμένων μέσω ψευδής δήλωσης. Ο παλαιοντολόγος αντιμετωπίζει φυλάκιση 10 ετών εφόσον καταδικαστεί για απάτη.




ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου