Τετάρτη 20 Ιουνίου 2012

Βρέθηκε η γυναίκα με την "υπεράνθρωπη" όραση


Χρειάστηκαν είκοσι χρόνια για να βρεθεί το "Άγιο Δισκοπότηρο", μια γυναίκα η οποία  99 εκατομμύρια περισσότερα χρώματα από έναν μέσο άνθρωπο.

Αυτή την επιστημονική ανακάλυψη την κατάφερε η  καθηγήτρια Gabriele Jordan, ερευνήτρια στο Ινστιτούτο Νευροεπιστημών η οποία  έχει περάσει τα τελευταία 20 χρόνια αναζητώντας για κάποιον με υπεράνθρωπη όραση και τελικά τον βρήκε στο πρόσωπο μιας γυναίκας αγνώστου ταυτότητας.

Όπως αναφέρει η Βρετανική Daily Mail, η οποία αναδημοσιεύει άρθρο του περιοδικού Discover η καθηγήτρια Jordan και η ερευνητική της ομάδα βρήκε αρκετά άτομα με τετραχρωματική όραση, αλλά μόνο μία γυναίκα πέρασε με επιτυχία τα τεστ της έρευνας.


Όπως εξηγεί η Jordan το ανθρώπινο μάτι αντιλαμβάνεται τρία χρώματα, το κόκκινο, το πράσινο, το μπλε και την ένταση του φωτός στο ορατό φάσμα της ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας. Ανθρώπινες παθήσεις που σχετίζονται με την αντίληψη των χρωμάτων είναι η δυσχρωματοψία, η μερική αχρωματοψία και η ολική αχρωματοψία.


Στη περίπτωση της δυσχρωματοψίας, γίνεται σύγχυση μεταξύ βασικών χρωμάτων και παραγώγων τους, ενώ η αχρωματοψία σημαίνει τη μη αντίληψη ενός εκ των τριών χρωμάτων.


Έρευνες που σχετίζονται με την τετραχρωματοψία έχουν ξεκινήσει είδη από το 1948 αναφέρει η ερευνήτρια και προσθέτει:

"Γνωρίζαμε ότι υπάρχει, αλλά δεν το είχαμε επιβεβαιώσει επιστημονικά. Η συγκεκριμένη γυναίκα μπορεί να δει 99 εκατομμύρια χρώματα περισσότερα από έναν μέσο άνθρωπο και σε πολύ μεγαλύτερο βάθος.Είναι πραγματικά εντυπωσιακό".
 


πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου