Τρίτη 9 Σεπτεμβρίου 2014

Ποιος ήταν ο Τζακ ο Αντεροβγάλτης


Ένα από τα μεγαλύτερα αστυνομικά μυστήρια όλων των εποχών ισχυρίζεται ότι έλυσε ένας ερασιτέχνης ντεντέκτιβ. O Ράσελ Έντουαρντς λέει ότι προσδιόρισε την ταυτότητα του Τζακ του Αντεροβγάλτη από δείγματα αίματος σε ένα σάλι που βρέθηκε δίπλα στο σώμα ενός θύματος. Σύμφωνα με τα ευρήματά του, ο Άαρον Κοσμίνσκι, ένας 23χρονος πολωνός μετανάστης που πέθανε σε ένα άσυλο, ήταν «σίγουρα, κατηγορηματικά και απόλυτα» ο άνθρωπος πίσω από τις αποτρόπαιες δολοφονίες στο East End του Λονδίνου το 1888.

Όλα ξεκίνησαν όταν ο 48χρονος επιχειρηματίας αγόρασε σε δημοπρασία ένα σάλι που ανήκε σε ένα από τα θύματα του δολοφόνου, την Κάθριν Έντοουζ. Στη συνέχεια απευθύνθηκε στον δρ. Γιάρι Λουελάινεν, ο οποίος ειδικεύεται στην ανάλυση γενετικού αποδεικτικού υλικού από ιστορικές σκηνές εγκλήματος. Χρησιμοποιώντας τεχνολογίες αιχμής, ο Λουελάινεν κατάφερε να αποσπάσει γενετικό υλικό ηλικίας 126 ετών, το οποίο συνέκρινε με απόγονο τόσο του Κοσμίνσκι όσο και της Έντοουζ και το αποτέλεσμα έδειξε απόλυτη ταυτοποίηση και στις δύο περιπτώσεις.

Ο Τζακ ο Αντεροβγάλτης δολοφόνησε τουλάχιστον πέντε γυναίκες, κόβοντας τους λαιμούς τους, αφαιρώντας κάποια εσωτερικά όργανά τους και αφήνοντας τα ακρωτηριασμένα πτώματά τους σε σοκάκια στο Whitechapel. Ο Έντουαρντς γοητεύθηκε από το μυστήριο του Τζακ του Αντεροβγάλτη και αποφάσισε να ασχοληθεί με την εξιχνίασή του στον ελεύθερο χρόνο του. Πολλοί ερευνητές πάντως αμφισβητούν τα ευρήματά του, επειδή θεωρούν ότι το DNA στο σάλι μπορεί να έχει αλλοιωθεί από τα τόσα άτομα που το έχουν αγγίξει όλα αυτά τα χρόνια.



ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου