Παρασκευή 9 Μαΐου 2014

Ετοιμάζουν την Κιβωτό του... διαστήματος στις ΗΠΑ


Αμερικανικές υπηρεσίες, ερευνητές και εταιρείες σχεδιάζουν ένα σκάφος, το οποίο σε σχεδόν 100 χρόνια θα μπορούσε να μεταφέρει και να συντηρήσει το ανθρώπινο είδος έξω από το ηλιακό μας σύστημα.

Η διαστημική κιβωτός, η οποία σχεδιάζεται στο πλαίσιο του προγράμματος «Περσεφόνη» που ξεκίνησε πριν από δύο χρόνια και έχει ως στόχο την επίτευξη επανδρωμένων διαστρικών ταξιδιών έως το 2112,  διαθέτει ενεργειακή αυτονομία περιλαμβάνοντας ένα «οικοσύστημα», με σκοπό να αποτελέσει μια προσομείωση της Γης, σε περίπτωση που αυτή καταστραφεί εντελώς. Το πρόγραμμα χρηματοδοτούν η NASA, η DARPA (Υπηρεσία Προηγμένων Τεχνολογιών του αμερικανικού στρατού), η ΜΚΟ Icarus Interstellar και ιδιωτικές εταιρείες, ακαδημαϊκά και ερευνητικά ιδρύματα.

Επίσης, οι επιστήμονες φιλοδοξούν να αναπτύξουν τεχνολογία που θα επιτρέπει στο σκάφος να ταξιδεύει στο χωροχρόνο, καλύπτοντας τιςτεράστιες συμπαντικές αποστάσεις πολύ σύντομα, κάτι που θα αλλάξει ριζικά τα δεδομένα για την εξερεύνηση του διαστήματος.

Η επικεφαλής του προγράμματος, Ρέιτσελ Αρμστρονγκ, καθηγήτρια Αρχιτεκτονικής στο Πανεπιστήμιο Γκρίνουιτς, εξήγησε ότι για να γίνει το διαστημικό σκάφος μια προσομοίωση της Γης, θα πρέπει «να διαθέτει τις καιρικές, κλιματικές και άλλες συνθήκες που στηρίζουν την ύπαρξη και επιβίωση του ανθρώπου. Πρέπει οι επιβάτες του σκάφους να ακολουθούν τους ίδιους φυσικούς και χημικούς ρυθμούς που βιώνει ο άνθρωπος στη Γη και παράλληλα να έχει προβλεφθεί η ύπαρξη συνθηκών που θα επιτρέπουν εκτός από τη βιολογική και την ομαλή κοινωνική συμβίωση των επιβατών».



ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου