Πέμπτη 15 Μαΐου 2014

Αμερικανοί στρατιώτες «προετοιμάζονται» για επίθεση ζόμπι


Ο στρατός των ΗΠΑ έχει ετοιμάσει σχέδιο για ενδεχόμενη επίθεση ζόμπι. Δεν πρόκειται για το σενάριο κάποιας «action movie» του Χόλιγουν αλλά για το σχέδιο του αμερικανικού στρατού «CONOP 8888», αλλιώς «Counter-Zombie Dominance».

Το σχετικό έγγραφο του αμερικανικού στρατού που αναφέρεται στο σχέδιο «Αντεπίθεση στην κυριαρχία των Ζόμπι» φέρνει στη δημοσιότητα το Foreign Policy. Το σχέδιο προβλέπει την απομόνωση των νεκροζώντανων και στην συνέχεια την εξολόθρευσή τους, ώστε να προστατευθούν οι άνθρωποι που δεν έχουν μετατραπεί σε ζόμπι.

Μάλιστα στο σχέδιο επισημαίνεται πως «τα ζόμπι αποτελούν απειλή για όλους τους ανθρώπους και ο στρατός θα πρέπει να είναι έτοιμος να διασφαλίσει την ιερότητα της ανθρώπινης ζωής, να προστατέψει κάθε άνθρωπο, κάθε πληθυσμό, μεταξύ αυτών και των παραδοσιακών εχθρών».

Επίσης, σύμφωνα με το Foreign Policy, στο έγγραφο, που έχει ημερομηνία 30 Απριλίου του 2011, αναδεικνύονται και τα διαφορετικά είδη ζόμπι που θα μπορούσε κανείς να αντιμετωπίσει σε μια επίθεση.

Σε αυτά περιλαμβάνονται:
  •     Τα χορτοφάγα (δεν απειλούν ανθρώπους)
  •     Ζόμπι «σατανικής μαγείας» (ζόμπι που δημιουργούνται από μυστικά πειράματα)
  •     Κοτόπουλα Ζόμπι
  •     Εξωγήινα Ζόμπι

Το σχέδιο προβλέπει ακόμη και το «χειρότερο σενάριο» κατά το οποίο τα ζόμπι μολύνουν με ταχείς ρυθμούς τους ανθρώπους.

Σύμφωνα με την International Business Times, αξιωματικός του πολεμικού ναυτικού εξήγησε πως ο «οδηγός επιβίωσης» για επίθεση ζόμπι αποτελεί απλά ένα «σενάριο για εκπαιδευτικούς σκοπούς».

«Πρόκειται για ένα εκπαιδευτικό εργαλείο ώστε μέσα από ένα φανταστικό σενάριο οι στρατιώτες να εκπαιδευτούν στις βασικές έννοιες των στρατιωτικών σχεδίων και στην ανάπτυξη αυτών», έγραψε η Pamela Kunze, λοχαγός του πολεμικού ναυτικού, στο Twitter.




ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου