Δευτέρα 8 Ιουλίου 2013

Κατέστρεψαν πυραμίδα 4.000 ετών στο Περού

   
Παρελθόν αποτελεί ένας από τους παλιότερους αρχαιολογικούς χώρους του Περού, που βρισκόταν κοντά στην πρωτεύουσα της χώρας, Λίμα.

Σύμφωνα με τις αρχές του Περού, υπεύθυνες για την καταστροφή της ύψους έξι μέτρων και 4.000 ετών πυραμίδας, είναι δύο εταιρείες ακινήτων, οι οποίες πλέον διώκονται για κακουργηματική πράξη, αφού σύμφωνα με τους αρχαιολόγους, το μνημείο έχει υποστεί «ανεπανόρθωτη ζημιά».

Η πυραμίδα είχε βρεθεί, μαζί με άλλες 11, στο συγκρότημα του El Paraiso, θεωρούνταν ηλικίας τουλάχιστον 4.000 ετών και βρισκόταν λίγα χιλιόμετρα βόρεια της Λίμα.

Σύμφωνα μάλιστα με το υπουργείου Τουρισμού του Περού, η πυραμίδα ήταν θρησκευτικό και διοικητικό κέντρο πολύ πριν η περιοχή κατοικηθεί από τους προ-Κολομβιανούς Ίνκας.

Κυβερνητικός αξιωματούχος ανέφερε ότι η καταστροφή της πυραμίδας έγινε το προηγούμενο Σαββατοκύριακο, όταν εργάτες των εταιρειών, χρησιμοποιώντας βαριά μηχανήματα αποπειράθηκαν να καταστρέψουν τρεις άλλες πυραμίδες, πριν τους σταματήσουν αυτόπτες μάρτυρες. Ο αξιωματούχος επιβεβαίωσε ακόμη ότι η κυβέρνηση θα κινηθεί δικαστικά κατά των δύο εταιρειών.



ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου