Σάββατο 2 Ιουνίου 2012

«Δεν υπάρχουν ζόμπι. Ούτε έρχεται η Αποκάλυψη» – Γιατί παρενέβη η κυβέρνηση


Είναι η πρώτη φορά που κυβερνητικός φορέας των ΗΠΑ αναγκάζεται να προβεί σε επίσημη διάψευση για την ύπαρξη ζόμπι προκειμένου να ηρεμήσει τον κόσμο που άρχισε να πιστεύει ότι ζούμε στιγμές Αποκάλυψης…

«Το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων δεν γνωρίζει τίποτε για ιούς που θα μπορούσαν να αναστήσουν νεκρούς ή να προκαλέσουν αυτό που ο κόσμος αποκαλεί ‘συμπτώματα ζόμπι’», ξεκαθάρισε επισήμως ο εκπρόσωπος Τύπου του CDC, Ντέιβιντ Ντέιγκλ με ηλεκτρονικό μήνυμα που απέστειλε στην Huffington Post.

Αιτία ίσως στάθηκε το ντελίριο αναζητήσεων για ζόμπι και κανιβάλους στις μεγάλες μηχανές αναζήτησης του διαδικτύου που προκάλεσαν τα αποκρουστικά εγκλήματα των τελευταίων ημερών. Χαρακτηριστικό είναι πως την Παρασκευή οι λέξεις «zombie apocalypse» ήταν η τρίτη πιο δημοφιλής αναζήτηση στη μηχανή της Google!

Η έκρηξη ενδιαφέροντος για τα ζόμπι ξεκίνησε από την περίεργη υπόθεση επίθεσης του 31χρονου Ρούντι Γιουτζίν Εβγένι σε άστεγο του Μαϊάμι το πρωί του Σαββάτου. Σε κατάσταση αμόκ ο νεαρός άντρας έφαγε το 75% του προσώπου του Ρόναλντ Πόπο και το πιο περίεργο ίσως είναι ότι παρότι οι αστυνομικοί του φώναζαν να σταματήσει εκείνος μασούσε τις σάρκες του ζωντανού ανθρώπου με μανία. Χρειάστηκε να τον πυροβολήσουν έξι φορές -κι εν τέλει να τον σκοτώσουν- για να σταματήσει. Σύμφωνα μάλιστα με την σύντροφό του, ο δράστης έφυγε από το σπίτι του ήρεμος, με τη Βίβλο στο χέρι, χωρίς να έχει κάνει χρήση ναρκωτικών ουσιών και χωρίς να έχει δείξει συμπτώματα βίας στο παρελθόν.

Τέσσερις μέρες αργότερα, την Τρίτη, έγινε γνωστό πως ο 21χρονος Αλεξάντερ Κίνιουα από το Μέριλαντ παραδέχτηκε πως διαμέλισε τον συγκάτοικό του και στην συνέχεια έφαγε την καρδιά και το μυαλό του.

Πηγές από τις αστυνομικές αρχές του Καναδά, επίσης, φέρονται να έδωσαν την πληροφορία ότι ο πορνοστάρ που δολοφόνησε τον νεαρό σύντροφό του με παγοκόφτη, αφού τον βίασε έφαγε κομμάτια από τις σάρκες του.

Διάφορα ακόμα περίεργα περιστατικά (όπως η απίστευτη επίθεση ενός άντρα στους αστυνομικού του Νιού Τζέρσεϊ με… τα έντερά του τα οποία έβγαζε με τα ίδια του τα χέρια και τους τα πετούσε) έχουν εξάψει τη φαντασία του κόσμου και προβληματίσει τους ειδικούς.

Οι επιστήμονες ωστόσο συνιστούν ψυχραιμία ενημερώνοντας τους πολίτες ότι χαρακτηριστικά αυτού που εννοούμε «ζόμπι» παρουσιάζονται μόνο στο βασίλειο των ζώων και όχι στους ανθρώπους, αναφέρει η iefimerida.gr.

Η πιο χαρακτηριστική περίπτωση είναι ενός μύκητα (Ophiocordyceps camponoti-balzani) που απαντάται στα βραζιλιάνικα δάση και λειτουργεί ως εξής: μολύνει ένα μυρμήγκι, παίρνει τον έλεγχο του εγκεφάλου του ώστε να κινεί το σώμα του μυρμηγκιού προς τη τοποθεσία με τις ιδανικές συνθήκες για την ανάπτυξή του ενώ μόλις αυτή ολοκληρωθεί… σκοτώνει το μυρμήγκι.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου