Παρασκευή 13 Ιουνίου 2014

Κίνα: Χαμός για τα εισιτήρια στο... διάστημα!


Μόνο μερικά λεπτά χρειάστηκαν για να «εξαφανιστούν» εισιτήρια για σύντομες πτήσεις στο διάστημα που διατέθηκαν προς πώληση στο διαδίκτυο στην Κίνα.

Όπως γράφουν σήμερα τα κινεζικά μέσα ενημέρωσης η τιμή που ξεπερνά τα 70.000 ευρώ δεν είναι απαγορευτική, με αποτέλεσμα συνολικά να εγγραφούν 305 υποψήφιοι ταξιδιώτες μέσα σε μερικά λεπτά, σε μια από τις ιδιωτικές πτήσεις που προσφέρει η ολλανδική εταιρία SXC στην κινεζική ιστοσελίδα ηλεκτρονικού εμπορίου Taobao, διευκρίζει η Ημερησία της Κίνας.

Μεταξύ των ενδιαφερομένων είναι επιχειρηματίες από μεγάλες οικονομικές μητροπόλεις όπως η Σανγκάη και η Τσενγκντού, προσθέτει η εφημερίδα.

Οι διαστημικές πτήσεις θα πραγματοποιηθούν με διθέσιο διαστημόπλοιο -- ο πιλότος αστροναύτης και ο μοναδικός επιβάτης -- και προβλέπονται δύο εκδοχές: το διαστημόπλοιο Lynx Mark I θα φθάσει σε ύψος 61 χλμ. και το έταιρο Lynx Mark II σε ύψος 103 χλμ.

Οι πτήσεις με το πρώτο διαστημόπλοιο, που πωλήθηκαν στην τιμή των 599.999 γιουάν (71.000 ευρώ) έκαστη, προγραμματίζονται για το τέταρτο τρίμηνο του 2015. Ο χρόνος παραμονής στο διάστημα, σε συνθήκες έλλειψης βαρύτητας, θα είναι πέντε με έξι λεπτά. Οι επιβάτες που έχουν διαλέξει μια πτήση με το δεύτερο διαστημόπλοιο θα πρέπει να περιμένουν το 2016.

Οι εκτοξεύσεις θα γίνουν από διαστημική βάση της ερήμου Μοχάβε στις δυτικές ΗΠΑ.

Στην ιστοσελίδα της, η εταιρία SXC εξηγεί ότι ιδρύθηκε από "έμπειρους επαγγελματίες της αεροδιαστημικής" οι οποίοι "έχουν αφιερωθεί στην ανάπτυξη του διαστημικού ταξιδιού ως εμπορικού μέσου μεταφοράς".




ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου