Κυριακή 14 Οκτωβρίου 2012

Σαολίν που κινεί αντικείμενα. Δύναμη ή απάτη;


Το γύρο του κόσμου είχε κάνει πριν σχεδόν δύο χρόνια ένα  ρεπορτάζ της Κινεζικής τηλεόρασης στο οποίο πρωταγωνιστούσε ένας 84χρονός που καταφέρνει να κινήσει αντικείμενα χρησιμοποιώντας την εσωτερική ενέργεια.

Στην Κίνα η εν λόγω πρακτική ονομάζεται Qi-Τσι- και ασκείται από βουδιστές μοναχούς Shaolin.


Ο 84χρονος καθώς βιντεοσκοπείται  αποδεικνύει πως χρησιμοποιώντας το Qi μπορεί να μετακινήσει τούβλα, να σπάσει αντικείμενα εξ αποστάσεως, να χαράξει την κοιλιά του με έναν μπαλτά χωρίς να πάθει τίποτα.

Δύο χρόνια μετά το ρεπορτάζ ειδικοί επιχείρησαν να εξηγήσουν πως ακριβώς καταφέρνει να κάνει όλα αυτά τα "κόλπα", χωρίς όμως να καταλήξουν κάπου.

Οι Εσωτερικές Πολεμικές Τέχνες είναι αυτές που ονομάζονται επίσης Φιλοσοφικές-Παραδοσιακές και αποσκοπούν στη συνεχόμενη διαμόρφωση του Μαθητή, εξωτερική, αλλά κυρίως εσωτερική, μέσα από έναν Δρόμο ανάπτυξης όλων των δυνατοτήτων του, μέχρι να φτάσει στο ανώτερο σημείο εξέλιξής του.


Οι Δοκιμασίες που περνά εδώ ο Μαθητής και σύμφωνα μ' αυτά που έχουν διασωθεί από το παρελθόν, είναι συνεχόμενες και για όλη του τη ζωή.

Οι ξακουστοί μοναχοί πολεμιστές Σαολίν έφτασαν σ' ένα άριστο επίπεδο ανάπτυξης των Πολεμικών Τεχνών, συνδυασμένο πάντα με τη θρησκεία τους και αναπτύσσοντας παραψυχολογικές ικανότητες, σαν μια φυσική και αρμονική κατάκτηση γι΄ αυτούς.

Οι δοκιμασίες που περνούσαν κατά την εκπαίδευσή τους στο μοναστήρι μας δείχνουν ότι ξεπερνούσαν τα φυσικά τους όρια, ελέγχοντας το Συναισθηματικό και Νοητικό τους επίπεδο.




ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου