Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2012

Οι Μάγιας δεν πιστεύουν ότι φέτος είναι το τέλος του κόσμου!


Ταινίες, βιβλία, άρθρα, περιοδικά και βέβαια χιλιάδες αιρέσεις παγκοσμίως προετοιμάζονται για το τέλος του κόσμου που σύμφωνα με το ημερολόγιο των Μάγιας ξεκινά σε ακριβώς 51 μέρες… ήτοι στις 21 Δεκεμβρίου του 2012!

Όμως, σύμφωνα με έγκυρους μελετητές αλλά και απογόνους του αρχαίου πολιτισμού της Λατινικής Αμερικής, οι Μάγιας δεν πίστευαν ποτέ ότι ο κόσμος μας τελειώνει το 2012…

Η ένωση των απογόνων των Μάγιας Oxlaljuj Ajpop και ειδικοί μελετητές του υπουργείου Πολιτισμού της Γουατεμάλα (στα εδάφη της οποίας εντοπίζονται οι κύριοι πληθυσμοί των Μάγιας κατά την αρχαιότητα), οργανώνουν, μάλιστα, ειδική εκδήλωση, με 90.000 προσκεκλημένους όπου θα προσπαθήσουν να αποκαταστήσουν την ιστορική αλήθεια.


Όπως αναφέρουν οι ιστορικοί, το φετινό Δεκέμβρη, για τους Μάγιας δεν τελειώνει ο κόσμος αλλά απλά ένας από τους κύκλους του ημερολογίου της φυλής.

Το ημερολόγιο των Μάγιας αποτελείται από 18 μήνες, καθένας εκ των οποίων έχει 20 μέρες, συν έναν ιερό μήνα διάρκειας πέντε ημερών, τον Wayeb. Η μεγαλύτερη μονάδα χρόνου σε κάθε κύκλο διαρκεί περίπου 400 χρόνια και ονομάζεται B’aktun. Ο ευρύτερος ημερολογιακός κύκλος αποτελείται από 13 B’aktun δηλαδή διαρκεί σχεδόν για 5.200 χρόνια.


Όπως εξηγούν οι ειδικοί, το τέλος ενός κύκλου δεν σημαίνει… τη Δευτέρα Παρουσία, ούτε την αποδόμηση του κόσμου αλλά σηματοδοτεί μεγάλες αλλαγές σε προσωπικό, οικογενειακό και κοινωνικό επίπεδο προκειμένου να αποκαθίσταται η αρμονία και η ισορροπία μεταξύ της ανθρωπότητος και του φυσικού κόσμου.



Περίπου το 50% του πληθυσμού της σημερινής Γουατεμάλας, που αριθμεί 15 εκατ. κατοίκους, είναι άμεσοι απόγονοι των Μάγιας. Το ζενίθ του πολιτισμού αυτού θεωρείται η περίοδος από το 250 έως το 900 μ.Χ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου