Πέμπτη 1 Αυγούστου 2013

Η CIA «χρηματοδοτεί» μελέτη για τον έλεγχο του καιρού

   
Η δύναμη και η επιρροή της CIA  είναι η βάση των περισσότερων θεωριών συνωμοσίας. Τώρα η CIA φέρεται να χρηματοδοτεί μερικώς μια επιστημονική γεωμηχανική μελέτη για τον έλεγχο του καιρού θα ρίξει λάδι σε αυτή τη φωτιά, σύμφωνα με δημοσίευμα του Independent. Η εν λόγω μελέτη ερευνά το κατά πόσο είναι εφικτή η ανάσχεση της κλιματικής αλλαγής με μεγάλης κλίμακας ανθρώπινες παρεμβάσεις.

Ο διαδυκτιακός τόπος της Εθνικής Ακαδημίας Επιστημών, περιγράφει τη μελέτη (Γεωμηχανική κλίματος: Τεχνική αξιολόγηση και συζήτηση των επιπτώσεων) ως μια έρευνα για έναν περιορισμένο αριθμό μεθόδων γεωμηχανικής, στις οποίες συμπεριλαμβάνονται η διαχείριση της ηλιακής ακτινοβολίας και των τεχνικών απομάκρυνσης του διοξειδίου του άνθρακα.

Η ανακοίνωση στην ιστοσελίδα ισχυρίζεται ότι σκοπός είναι να ερευνήσει «πιθανές επιπτώσεις από την εγκατάσταση τέτοιων τεχνολογιών». Συμπεριλαμβάνονται οι περιβαλλοντικές, οικονομικές αλλά και οι επιπτώσεις στην εθνική ασφάλεια.
Το κόστος του προγράμματος φέρεται να είναι $630,000 τα οποία μοιράζονται η Εθνική Ακαδημία Επιστημών, η CIA, η Εθνική Υπηρεσία Ωκεανών και Ατμόσφαιρας και η NASA.

Η CIA δεν κατονομάζεται στους χρηματοδότες. Σύμφωνα πάντως με εκπρόσωπο της Εθνικής Ακαδημίας Επιστημών η αναφορά στον ιστότοπο ως χρηματοδότη 'της αμερικανικής κοινότητας υπηρεσιών' αφορά στη CIA.

Ο εκπρόσωπος της CIA, Έντουαρτ Πράις, δεν επιβεβαίωσε ούτε διέψευσε τις πληροφορίες, λέγοντας στην αμερικανική ιστοσελίδα Mother Jones ότι «είναι φυσικό σε ένα ζήτημα, όπως είναι η κλιματική αλλαγή, η υπηρεσία να συνεργάζεται με τους επιστήμονες προκειμένου να κατανοήσει καλύτερα το φαινόμενο και τις επιπτώσεις του για την εθνική ασφάλεια».





ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου