Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 2012

Ζωντανά κύτταρα μαμούθ ανακάλυψαν οι επιστήμονες! Έρχεται η κλωνοποίηση;


Ζωντανά κύτταρα από μαμούθ ανακάλυψε ομάδα Ρώσων και Νοτιοκορεατών στη Σιβηρία. Οι επιστήμονες κάνουν λόγο για «εμφανώς ζώντες» πυρήνες κυττάρων από μαμούθ που μπορεί να επιτρέψουν την κλωνοποίηση αυτού του εξαφανισμένου πριν από χιλιετίες από την επιφάνεια της γης χορτοφάγου, ανακοίνωσε σήμερα η ερευνητική ομάδα.


Η συμφωνία που υπογράφηκε το Μάρτιο μεταξύ του νοτιοκορεατικού ερευνητικού ιδρύματος, Sooam, και του Ρωσικού Ομοσπονδιακού Πανεπιστημίου προβλέπει τη διεξαγωγή κοινών ερευνών για την κλωνοποίηση ενός μαμούθ, ζώου που εξαφανίστηκε πριν από 10.000 χρόνια από την επιφάνεια της γης.

Τα δείγματα ιστών -οστά, τρίχωμα και λιπώδης ουσία- που βρέθηκαν σε βάθος 100 μέτρων στο μόνιμο στρώμα πάγου της Σιβηρίας.

Ένας από τους πρωτοπόρους της κλωνοποίησης, ο Νοτιοκορεάτης Χουάνγκ Γου-Σουκ, μια αμφιλεγόμενη προσωπικότητα του Sooam, μετείχε στην αποστολή.

Ο Χουάνγκ Γου-Σουκ είχε ανακοινώσει ότι πραγματοποίησε «δύο παγκόσμιες πρωτιές» το 2004 και το 2005 δηλώνοντας ότι απέσπασε ένα γενετικό κλώνο ανθρώπινων εμβρυικών βλαστοκυττάρων από κλωνοποίηση το 2004 και κατόπιν 11 γενετικούς κλώνους το 2005.

Ωστόσο εμπειρογνώμονες γρήγορα αποκάλυψαν ότι ο ερευνητής είχε παραποιήσει τα αποτελέσματά του και απέσπασε τυχαία τα κύτταρα αυτά από παρθενογένεση και όχι από κλωνοποίηση.

Το 2005 ο Χουάνγκ αναγνωρίστηκε ως ο «πατέρας» του πρώτου κλωνοποιημένου σκύλου, που ονομάστηκε Snuppy.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου