Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου 2015

Γιγαντιαία τρύπα «καταπίνει» θέρετρο στη Σιβηρία!


Έχει «καταπιεί» περισσότερα από είκοσι σπίτια – Εντοπίστηκε τον περασμένο Νοέμβριο και από τότε η περίμετρός της έχει υπερδιπλασιαστεί


Αρχικά πίστευαν ότι είναι αποτέλεσμα πτώσης μεγάλου μετεωρίτη. Οι επιστήμονες έσπευσαν να εξετάσουν την περιοχή και αποφάνθηκαν ότι η γιγαντιαία τρύπα που «καταπίνει» θέρετρο στη Σιβηρία προέρχεται από την κατάρρευση των κατώτερων μαλακών στρωμάτων του εδάφους!

Το φαινόμενο έχει αρχίσει να λαμβάνει ανησυχητικές διαστάσεις, καθώς ολοένα και πιο συχνά εμφανίζονται από το... πουθενά τεράστιες τρύπες στην επιφάνεια της Γης. Οι εικόνες είναι πραγματικά εντυπωσιακές, ωστόσο οι Ρώσοι που διατηρούν σπίτια στο συγκεκριμένο θέρετρο, δεν πρέπει να αισθάνονται τον ίδιο «ενθουσιασμό», αντικρίζοντας τις περιουσίες τους να εξαφανίζονται στο χάος.

Σύμφωνα με τις τοπικές αρχές, έχουν ήδη βυθιστεί περισσότερες από 20 εξοχικές κατοικίες, ενώ οι ιδιοκτήτες των σπιτιών έχουν ενημερωθεί να μην πλησιάζουν στην περιοχή, για την οποία έχει9 εκδοθεί απαγόρευση έλευσης. Δεν υπήρξε αναφορά για θύματα.

Η τρύπα είναι ορατή από το διάστημα και εντοπίστηκε για πρώτη φορά τον Νοέμβριο. Από τότε έχει υπερδιπλασιαστεί η περίμετρός της.
ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου