Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2013

Με 15 λεπτά περπάτημα την ημέρα, κερδίζετε 3 χρόνια ζωής


Είναι γνωστό σε όλους ότι το περπάτημα, και γενικότερα η σωματική άσκηση, αποτελεί έναν από τους καλύτερους τρόπους για να προστατευτεί κανείς από τις καρδιαγγειακές παθήσεις, ιδίως, μάλιστα, από έμφραγμα και εγκεφαλικό.

Ωστόσο, αυτό που διαπιστώνει η Παγκόσμια Ομοσπονδία Καρδιάς, είναι ότι πάνω από το ένα τέταρτο των ανθρώπων του πλανήτη δεν έχουν συνείδηση του πόση ώρα περπατούν καθημερινά.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, στην οποία συμμετείχαν 7.400 ενήλικες, ανάλογα με τη χώρα, το 14% έως 37% των ενηλίκων δεν προσέχουν καθόλου πόση ώρα αφιερώνουν στο βάδισμα κάθε μέρα.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, μισή ώρα γρήγορο περπάτημα την ημέρα, μπορεί να μειώσει τον καρδιαγειακό κίνδυνο κατά 11% και να αυξήσει το προσδόκιμο ζωής. Ακόμα και 15 λεπτά μέτριας σωματικής άσκησης καθημερινά, μπορεί να «χαρίσει» έως τρία χρόνια ζωής παραπάνω.

«Η επίγνωση είναι το πρώτο βήμα για μια υγιή καρδιά. Το να προσέχουμε πόσο περπατάμε, θα έπρεπε να είναι τόσο απλό, όσο το να παρακολουθούμε τι τρώμε», δήλωσε η δρ Κάθριν Τάουμπερτ, επικεφαλής επιστήμονας της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Καρδιάς.




ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου