Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2011

Ο Dan Brown για το 2012!


Ο Dan Brown, συγγραφέας του "Κώδικα Ντα Βίντσι", των "Ιλλουμινάτι" και τώρα του "Χαμένου Συμβόλου", βιβλίων που έχουν ξεπεράσει τα 81 εκατομμύρια πωλήσεων σε όλο τον κόσμο, παραχώρησε μια αποκλειστική συνέντευξη για την Ελλάδα, στις "Πύλες του Ανεξήγητου".


Μεσημέρι στην παραδοσιακή πατρική του πόλη, το Νιου Χάμσαιρ, με την αμερικανική σημαία να κυματίζει, ο Νταν Μπράουν μας συνάντησε στην βιβλιοθήκη του σχολείου όπου μαθήτευσε σε ηλικία 14 ετών.

Γιός ενός γνωστού μαθηματικού, σήμερα ο ίδιος είναι η διασημότητα της οικογένειας.
«Πλέον δεν λένε ο μαθηματικός Μπράουν, αλλά ο μπαμπάς του Νταν Μπράουν του συγγραφέα» μας είπε αστειευόμενος, αφού πια ο γιος επισκιάζει τον πατέρα.

Στην συνέντευξη του ήταν χείμαρρος και αποκάλυψε πολλά από τα μυστικά που τον οδήγησαν να γράψει τον ανατρεπτικό Κώδικα Ντα Βίντσι, προκαλώντας θύελλα στους θρησκευτικούς κύκλους, ενώ μας αποκάλυψε και τα σχέδια του για τα μελλοντικά του βιβλία, που όπως ο ίδιος άφησε να εννοηθεί σαφώς και θα περιλαμβάνουν το ελληνικό στοιχείο.

Μας μίλησε όμως και για το πολυσυζητημένο 2012, το οποίο αναφέρεται στο τελευταίο κεφάλαιο του νέου βιβλίου του "Το χαμένο σύμβολο" (εκδόσεις Λιβάνης). Ποια είναι η άποψη του Νταν Μπράουν για  "εκείνο" που θα συμβεί σε τρία χρόνια από σήμερα;

Dan Brown: "Πιστεύω πως το 2012 θα βρεθούμε μπροστά σε ένα υπέροχο γεγονός. Δεν αναφέρομαι βεβαίως στο "τέλος του κόσμου"! Εγώ δεν είμαι καθόλου σίγουρος πως τελικά θα συμβεί κάτι τέτοιο. Αυτό που θα γίνει το 2012 είναι η διαπλανητική ευθυγράμμιση που έχει να σημειωθεί εδώ και χιλιάδες χρόνια!  Μία πολύ ενδιαφέρουσα στιγμή από αστρολογικής και φιλοσοφικής άποψης. Ο λόγος που τόσοι αρχαίοι έγραψαν γι αυτό , ήταν γιατί τα μόνα ημερολόγια που είχαν στην διάθεσή τους, ήταν τα άστρα και οι πλανήτες! Όταν αυτά ευθυγραμμίζονταν ήταν μια μεγάλη ημέρα!!


  Όπως λέω και στο βιβλίο "Το Χαμένο Σύμβολο", η ιστορία της "Αποκάλυψης" του Ιωάννη , που σήμερα την συνδέουμε με το 2012, δεν είναι απαραίτητα κάτι "φρικτό". Η "Αποκάλυψη" σημαίνει την απομάκρυνση του πέπλου και το θέμα αυτού του βιβλίου είναι ότι έρχεται μια μεγάλη αλλαγή και αποκαλύπτει αρχαία γνώση, μυστική γνώση, την δύναμη της ανθρωπότητας...Βλέπω το 2012 σαν την αρχή μιας νέας εποχής. Μιας εποχής όπου ο άνθρωπος έχει καλύτερη κατανόηση της θέσης του στο σύμπαν, της σχέσης του με τον Θεό, της ίδιας του της δύναμης. Βλέπω λοιπόν το 2012, σαν ένα υπέροχο σημείο αιχμής στην ιστορία του ανθρώπου.



Αυτό βεβαίως δεν μπορεί να συμβεί μέσα σε μια νύχτα. Μην φανταστεί κανείς ότι θα ξυπνήσουμε στις 21 Δεκεμβρίου 2012 - την ημέρα της μεγάλης ευθυγράμμισης-  και ξαφνικά όλοι θα έχουμε "διαφωτιστεί" τόσο που ο κόσμος θα γίνει καλύτερος. Αυτό δεν γίνεται! Η δική μου πεποίθηση είναι ότι το 2012 μπορεί να είναι ένα πέρασμα όπου, μέσα από την συμπαντική συνείδηση, η ανθρωπότητα θα αρχίσει να κινείται προς μια εποχή στην οποία θα υπάρχει αληθινή αφύπνιση!"




ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου