Κυριακή 30 Δεκεμβρίου 2012

Εγκεφαλικό: Στα 81 ξέχασε τα αγγλικά και μιλάει… ουαλικά!


Μια απίστευτη υπόθεση έχει έρθει στην επιφάνεια στη Βρετανία η οποία αποδεικνύει το πόσο πολλά ανεξερεύνητα υπάρχουν στον πιο πολύπλοκο υπολογιστή του κόσμου, το ανθρώπινο μυαλό…


Όπως μεταδίδει η βρετανική «The Telegraph», ο Αλούν Μόργκαν είχε μεταφερθεί στην Ουαλία στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, εγκατέλειψε όμως την περιοχή όταν έγινε 10 χρονών και έζησε έκτοτε στην Αγγλία, στο Μπάθγουικ, στο Σόμερσετ. Δεν έμαθε τη γλώσσα ποτέ, αν και ήταν περιστοιχισμένος από Ουαλούς και άκουγε συνεχώς τη γλώσσα.


Πρόσφατα υπέστη σοβαρό εγκεφαλικό επεισόδιο. Έτρωγαν με τη σύζυγό του, Ιβόν, το μεσημεριανό τους βλέποντας ειδήσεις, όταν η δεύτερη διαπίστωσε ότι δεν ανταποκρινόταν και κάλεσε ασθενοφόρο. Όταν συνήλθε και ανέκτησε τις αισθήσεις του τρεις εβδομάδες μετά στο νοσοκομείο, οι θεράποντες ιατροί του ανακάλυψαν ότι μιλούσε ουαλικά και δεν μπορούσε να θυμηθεί ούτε λέξη από τα αγγλικά!


Οι γιατροί διέγνωσαν την εγκεφαλική βλάβη ονόματι «αφασία» που μετακινεί το κέντρο της γλώσσας στον εγκέφαλο. Στο ρεπορτάζ αναφέρονται άλλα περιστατικά με τους ασθενείς να μιλούν στη συνέχεια αγγλικά, με… γαλλική ή και με κινεζική προφορά! Στο Ηνωμένο Βασίλειο περισσότερα από 150.000 άτομα παθαίνουν εγκεφαλικά επεισόδια και το ένα τρίτο εξ αυτών παθαίνει «αφασία».





ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου