Παρασκευή 17 Αυγούστου 2012

Γιατί επικράτησε η ύλη και όχι η αντιύλη στο Σύμπαν;


Μετρήσεις από τον επιταχυντή του CERN, αλλάζουν τα δεδομένα στις θεωρίες για τη διάσπαση της ύλης και της αντιύλης και κάνουν τη μεγάλη ανατροπή στη Φυσική, μεταδίδουν τα ΜΜΕ ανά τον κόσμο, καθώς τα αποτελέσματα ενός πειράματος φαίνεται να αλλάζουν τις θεωρίες για τη διάσπαση της ύλης και της αντιύλης.

Τα νέα αποτελέσματα που ανακοίνωσαν οι ερευνητές του πειράματος LHCb (γνωστό με την ονομασία «Beauty») στο Συμπόσιο του Επιταχυντή Αδρονίων στο Παρίσι, θα βοηθήσουν τους ειδικούς στην αναζήτηση μιας απάντησης στο μεγάλο ερώτημα «γιατί στο Σύμπαν επικρατεί η ύλη και όχι η αντιύλη;».

Πρόκειται για την ακριβέστερη μέχρι σήμερα, πιθανή απόδειξη της ασυμμετρίας ύλης- αντιύλης η οποία επετεύχθη στο πείραμα LHCb, ένα από τα πειράματα που διεξάγονται στον Μεγάλο Επιταχυντή Αδρονίων (LHC) του CERN στη Γενεύη.

Υπάρχει βεβαίως και ένα πρόβλημα σε όλα τα παραπάνω καθώς όπως εξήγησε στο Συνέδριο ο εκπρόσωπος του LHCb κ. Πιερλουΐτζι Καμπάνα, τα αποτελέσματα αυτά εμφανίζουν τιμές αισθητά μεγαλύτερες από εκείνες που προβλέπει το Καθιερωμένο Μοντέλο της σωματιδιακής φυσικής.

Μέχρι σήμερα οι ερευνητές έχουν αναλύσει το 60% των δεδομένων που κατέγραψαν τα πειράματα, γεγονός το οποίο σημαίνει πως η πιθανότητα οι υπολογισμοί τους να οφείλονται στην τύχη είναι μικρότερη του 0,5%.

Οι υπεύθυνοι του προγράμματος δηλώνουν ότι θα αξιοποιήσουν όλα τα μέσα ώστε να επιβεβαιώσουν και τυπικά τα δεδομένα τους, μετά την ολοκλήρωση της ανάλυσης.

» Σκοπεύουμε να ολοκληρώσουμε την ανάλυση και να προχωρήσουμε σε ανεξάρτητους ελέγχους χρησιμοποιώντας διαφορετικές προσεγγίσεις και στρατηγικές», δεσμεύτηκε ο κ. Καμπάνα.
ΠΗΓΗ: pyles.tv

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου