Δευτέρα 4 Ιανουαρίου 2016

NASA: Ετοιμάζει τις πρώτες «κατοικίες» για τον Κόκκινο Πλανήτη


Η NASA αλλά και πολλές ιδιωτικές εταιρείες με αντικείμενο το διάστημα, εργάζονται σκληρά για να καταφέρουν να στείλουν τον πρώτο άνθρωπο στον Kόκκινο Πλανήτη. Το όραμά τους όμως δεν σταματά εκεί, αφού θέλουν να δημιουργήσουν και την πρώτη αποικία πάνω στον Άρη, η οποία θα είναι ικανή να φιλοξενεί ανθρώπους για μεγαλύτερα διαστήματα.

Όλα αυτά μπορεί αν μην μας ακούγονται πρωτότυπα, αφού οι περισσότεροι ίσως έχουμε δει κάποια ταινία με ανάλογο θέμα. Τώρα όμως από ότι φαίνεται τα πράγματα αρχίζουν να γίνονται πιο σοβαρά, αφού το Κογκρέσο θέλει να δώσει ένα σπρώξιμο στην NASA, δίνοντας 55 εκατ. δολάρια για να δημιουργήσει μια μικρή κατοικία που θα στεγάσει αστροναύτες στον Άρη μέχρι το 2018.

Αυτή αναπάντεχη αύξηση του μπάτζετ της NASA, είναι αρκετά σημαντική για μια μελλοντική αποίκηση, καθώς θα αφιερωθούν αποκλειστικά στην έρευνα και κατασκευή της. Οπότε μπορούμε να πούμε ότι όταν στο μέλλον αστροναύτες επισκεφτούν τον Άρη, θα έχουν την δυνατότητα να παραμείνουν για αρκετές μέρες σε κάποια ειδικά σχεδιασμένη κατοικία.

Η NASA έχει διορία μέχρι το 2018 για να δημιουργήσει το πρωτότυπο και επίσης θα πρέπει να ενημερώσει το Κογκρέσο για την πρόοδό της μέσα στους πρώτους 6 μήνες από την έναρξη του project. Φυσικά η NASA εκτός από τα λεφτά που έλαβε θα πρέπει και να αποδείξει ότι κάτι τέτοιο είναι πιθανό, ώστε να πείσει το Κογκρέσο και ίσως στο μέλλον λάβει και περισσότερα χρήματα για αυτό το σκοπό.

Εκτός από την NASA, άλλες ιδιωτικές εταιρείες όπως η Bigelow Aerospace και Boeing, συνεργάζονται για να δημιουργήσουν κατοικίες στο βαθύ διάστημα. Θα είναι μια μακρά και επίπονη διαδικασία, με πρώτο στόχο το αν η NASA θα καταφέρει να έχει μια κατοικία έτοιμη για χρήση μέχρι το 2018. Όπως και να έχει φαίνεται ότι στα επόμενα χρόνια θα ζήσουμε μεγάλες στιγμές με το διάστημα και τα ταξίδια θα γίνονται καθημερινά.




ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου