Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2011

Μας έστησε και στο δεύτερο ραντεβού η «Αποκάλυψη»


Ο Αμερικανός ευαγγελιστής ιεροκήρυκας, Χάρολντ Κάμπινγκ, έπεσε για μία ακόμα φορά έξω ως προς την έλευση της Ημέρας της Κρίσεως.

Σύμφωνα με τους υπολογισμούς του, σήμερα θα έπρεπε να έχουμε αποδημήσει εις Κύριον, καθώς χθες, 21 Οκτωβρίου, ο Κάμπινγκ περίμενε την έλευση του Μεσσία.


Πρόκειται για τη δεύτερη αποτυχία του τηλεοπτικού και ραδιοφωνικού ιεροκήρυκα στις προφητείες του, καθώς αρχικά είχε προβλέψει ότι η Ημέρα της Κρίσεως ήταν η 21η Μαΐου 2011.
Τότε, μετά από μια μικρή παύση από τις δημόσιες εμφανίσεις, επανήλθε με ένα σύντομο μήνυμα στο οποίο υποστήριζε ότι είχε πέσει έξω στους υπολογισμούς του κατά πέντε μήνες και ανακήρυξε ως σωστή ημερομηνία για την Αποκάλυψη την 21η Οκτωβρίου.

Σήμερα, ο Χάρολντ Κάμπινγκ είναι εξαφανισμένος. Δεν έχει κάνει ούτε μία δημόσια εμφάνιση.
Όταν ένα τοπικό κανάλι των ΗΠΑ προσπάθησε να τον βρει στο σπίτι του την Πέμπτη, ο Κάμπινγκ εμφανίστηκε στην πόρτα φορώντας μια ρόμπα και κουνώντας νευρικά το κεφάλι του δήλωσε: «Δεν θα κάνουμε καμία συζήτηση. Δεν υπάρχει καμία είδηση εδώ».

Παρά τις αποτυχίες του, αρκετοί οπαδοί του συνεχίζουν να πηγαίνουν στις κυριακάτικες συναντήσεις, όπου ο Κάμπινγκ ερμηνεύει τη Βίβλο.



ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου