Πέμπτη 31 Ιουλίου 2014

Όσοι θεοί τόσοι και οι άθεοι


Όσοι θεοί τόσοι και οι άθεοι σύμφωνα με την βρετανική εφημερίδα Guardian. Οι περισσότεροι άθεοι περνούν το μεγαλύτερο μέρος της ζωής τους όντας δύσπιστοι σε διάφορα θέματα και θέτοντας συνεχώς οντολογικά ερωτήματα. Αλλά τι είναι αυτό που κάνει κάποιες ιδιαίτερες μορφές δυσπιστίας πνευματικά γόνιμες ή κοινωνικά σημαντικές;

Για να θέσουμε αυτές τις συζητήσεις σε κάποιο είδος προοπτικής, έχει ενδιαφέρον να ρίξουμε μια ματιά στην ιστορία του αθεϊσμού. Στο βιβλίο του, «Άθεοι και η προέλευση των ειδών», ο διευθυντής έρευνας της χριστιανικής ομάδας «Theos», Νικ Σπένσερ, υπενθυμίζει ότι η πίστη στον Θεό δεν απαιτεί κατ 'ανάγκη απώλεια κάθε λογικής.

Δευτέρα 28 Ιουλίου 2014

Νοστράδαμος, ο οραματιστής

 

Ο γάλλος «μάντης» με τις ξακουστές προφητείες!


Ο γιατρός, φαρμακοποιός, αστρολόγος και αποκρυφιστής Μισέλ ντε Νοστρεντάμ πίστεψε ότι μπορούσε να προβλέψει το μέλλον, γι’ αυτό και κατέγραψε τις προφητείες του αναλυτικά για τις επόμενες γενιές.

Κάνοντας φυσικά το όνομά του τρανό στους αιώνες, τόσο λόγω των σφοδρών πολεμικών και αμφισβητήσεων που έχουν δεχτεί οι προβλέψεις του όσο φυσικά και των χιλιάδων πιστών των γραπτών του, που συνεχίζουν να πίνουν νερό στο όνομά του.

Έχοντας δεχτεί το «κάλεσμα» της ψυχής, ασχολήθηκε με τον αποκρυφισμό και επιδόθηκε με σφοδρότητα στην πρόβλεψη των μελλούμενων, με τον ίδιο να αναγνωρίζεται αργότερα ως ο μεγάλος οραματιστής μιας μακράς σειράς κορυφαίων γεγονότων της σύγχρονης Ιστορίας.

Παρασκευή 25 Ιουλίου 2014

Άγνωστος ιός «ζει μέσα στους μισούς ανθρώπους»


Ένας ιός που κρυβόταν από τους επιστήμονες εδώ και δεκαετίες πιθανότατα ζει και βασιλεύει μέσα στο έντερό σας. Δεν επιτίθεται όμως σε εσάς, αλλά στα δισεκατομμύρια βακτήρια που ζουν σε αυτό το πλούσιο οικοσύστημα.

Ο νέος ιός, με την ονομασία crAssphage, ανήκει στην ομάδα των βακτηριοφάγων, ιών που παρασιτούν σε βακτήρια, αναφέρουν αμερικανοί ερευνητές στην επιθεώρηση Nature Communications. To γονιδίωμά του είναι περίπου δύο φορές μεγαλύτερο σε σχέση με τον ιό HIV.

Ο ίδιος ο ιός δεν έχει απομονωθεί μέχρι σήμερα, αναγνωρίστηκε όμως από το γενετικό υλικό του. Ο Ρόμπερτ Έντουαρντς του Πολιτειακού Πανεπιστημίου του Σαν Ντιέγκο άρχισε να διερευνά το θέμα όταν ανίχνευσε τμήματα άγνωστων γενετικών αλληλουχιών σε δείγματα κοπράνων από 12 άτομα.

Αποκάλυψη NASA: Τεράστια ηλιακή καταιγίδα πέρασε ξυστά από τη Γη το 2012


Στις 23 Ιουλίου 2012, ο Ήλιος έστειλε προς την κατεύθυνση του πλανήτη μας μια πανίσχυρη ηλιακή "καταιγίδα" η οποία παρατρίχα δεν βρήκε τον στόχο της 


Μερικά πράγματα είναι καλύτερα να τα μαθαίνεις εκ των υστέρων - αν και όταν τα μαθαίνεις. Η Γη γλύτωσε παρατρίχα μια σοβαρή καταστροφή το 2012, όταν μια τεράστια ηλιακή "καταιγίδα" πέρασε ξυστά από τον πλανήτη μας, όπως αποκάλυψαν τώρα οι επιστήμονες.

Αν είχε "χτυπήσει" τη Γη, η ζωή δεν θα ήταν πια αυτή που ξέρουμε και ο ανθρώπινος πολιτισμός θα είχε γυρίσει στον 18ο αιώνα, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις επιστημόνων της NASA.


Τετάρτη 23 Ιουλίου 2014

Κεν Χαμ: «Οι εξωγήινοι θα πάνε όλοι στην κόλαση!»


Μπορεί όλη η πολιτισμένη ανθρωπότητα να έχει αποδειχτεί τη θεωρία της Εξέλιξης, η οποία δεν είναι του Δαρβίνου αλλά του Αριστοτέλη, ωστόσο, στην Αμερική υπάρχουν άνθρωποι που θεωρούν την εξέλιξη… μπούρδες και αποδέχονται ως μία και μοναδική αλήθεια όσα γράφει η Παλαιά Διαθήκη περί της δημιουργίας του κόσμου.

Μάλιστα, αυτοί οι τύποι, προτεστάντες χριστιανοί, που ονομάζονται Δημιουργιστές (Creationists) δεν διαφέρουν σε τίποτα στις σαχλαμάρες που αραδιάζουν από τους φανατικούς ισλαμιστές.

Στις ΗΠΑ, λοιπόν, αυτοί χριστιανοί ταλιμπάν, «οπλισμένοι» με την Παλαιά Διαθήκη στο χέρι, έχουν γνώμη για όλα τα θέματα, ακόμα και για τους εξωγήινους.

Κυριακή 20 Ιουλίου 2014

Επέζησε το Venus Express της κατάδυσης στην ατμόσφαιρα της Αφροδίτης


Έχοντας φθάσει στο τέλος της αποστολής της η ευρωπαϊκή διαστημική αποστολή Venus Express επιχείρησε πρόσφατα μία «βουτιά θανάτου»  στην ατμόσφαιρα της Αφροδίτης, προσπαθώντας να συλλέξει όσες το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη σύστασή της. Αν και οι μηχανικοί της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Διαστήματος (ESA) δεν ήταν σίγουροι πως το σκάφος θα επιζούσε έπειτα από τους ελιγμούς, το αφιλόξενο περιβάλλον που θα συναντούσε και την έλλειψη καυσίμων, το Venus Express διέψευσε για ακόμη μία φορά όλες τις εις βάρος του προσδοκίες καθώς αναδύθηκε άθικτο.

Το Venus Express ολοκλήρωσε επίσημα την επιστημονική του αποστολή στις 15 Μαϊου, κλείνοντας οκτώ χρόνια σε τροχιά γύρω από το γειτονικό μας πλανήτη, όντας η μακροβιότερη αποστολή που έχει παρατηρήσει ποτέ την Αφροδίτη. Με αρχικά υπολογισμένη διάρκεια αποστολής τις 500 ημέρες, το σκάφος υπερέβη όλους τους επιστημονικούς του στόχους και λίγο πριν το οριστικό τέλος των καυσίμων του, οι επιστήμονες της αποστολής στόχευσαν σε μία ακόμη πρωτοπόρα κίνηση, κατεβάζοντας το σκάφος στο υψόμετρο των 130 χιλιομέτρων πάνω από την επιφάνεια του καυτού εδάφους της Αφροδίτης, το πιο χαμηλό σημείο που έχει φθάσει διαστημικό σκάφος μετά τα ρωσικά Βέγκα, τη δεκαετία του 1980.

Παρασκευή 18 Ιουλίου 2014

Η σβάστικα είναι δώρο των… εξωγήινων και σύμβολο του καλού!


Στην ανθρώπινη ιστορία ελάχιστα σύμβολα ταυτίστηκαν τόσο με το κακό, όπως η σβάστικα που χρησιμοποιήθηκε από τους Ναζί.

Ωστόσο, μια ομάδα – παραθρησκευτική σέχτα στην Αμερική που αποκαλούνται Ραελιανοί, ή αλλιώς Ραελιανό Διεθνές Κίνημα, οι οποίοι πιστεύουν ότι η ζωή προέρχεται από τους εξωγήινους, έχουν ξεκινήσει τις τελευταίες ημέρες μια εκστρατεία στις ΗΠΑ για να πείσουν ότι η σβάστικα είναι σύμβολο του καλού και μας την έδωσαν οι εξωγήινοι.

Δευτέρα 7 Ιουλίου 2014

Όταν οι Ανατολίτες εκπολίτισαν την Ευρώπη


Σύμφωνα με μια νέα γενετική μελέτη, οι νεολιθικοί άνθρωποι εξαπλώθηκαν πριν από 9.000 χρόνια στη νότια Ευρώπη, περνώντας από νησί σε νησί βόρεια περιοχή της Μεσογείου και διαδίδοντας το γεωργικό τρόπο ζωής τους. Της Μικαέλας Κόλια.

Αρχαιολογικές έρευνες έδειξαν ότι οι κάτοικοι στην Εγγύς Ανατολή ανέπτυξαν για πρώτη φορά τη γεωργία και την κτηνοτροφία, περίπου 12.000 χρόνια πριν. Καθώς οι αγρότες μετανάστευσαν στην Ευρώπη και σε άλλα μέρη του κόσμου, η γεωργία αντικατέστησε γρήγορα το προηγούμενο μοντέλο επιβίωσης που βασιζόταν στο κυνήγι, συμβάλλοντας σε αυτό που ονομάζουμε σήμερα «Νεολιθική μετάβαση».

Πέμπτη 3 Ιουλίου 2014

Αλμυρός ο υπόγειος ωκεανός του Τιτάνα


Έχει υψηλότερη αλατότητα από εκείνη της Νεκράς Θάλασσας γεγονός που περιορίζει τις πιθανότητες ύπαρξης ζωής εκεί


Μια από τις σημαντικές ανακαλύψεις που έγιναν στον Τιτάνα, τον μεγαλύτερο δορυφόρο του Κρόνου, είναι η ύπαρξη ενός υπόγειου ωκεανού. Ομάδα ερευνητών που μελέτησε όλα τα σχετικά δεδομένα και ειδικότερα εκείνα που έχει αποστείλει από τον δορυφόρο το διαστημικό σκάφος Cassini διαπίστωσαν ότι ο υπόγειος ωκεανός του Τιτάνα είναι αλμυρός. Σύμφωνα με τους ερευνητές είναι πιθανό ο υπόγειος ωκεανός του Τιτάνα έχει παρόμοια πιθανώς και υψηλότερη αλατότητα από εκείνη της Νεκράς Θάλασσας.


Το Βατικανό αναγνώρισε επίσημα τη Διεθνή Ένωση Εξορκιστών


Το Βατικανό αναγνώρισε επίσημα τη Διεθνή Ένωση Εξορκιστών, σύμφωνα με το εκκλησιαστικό δίκαιο.

Η Ένωση αριθμεί 250 μέλη και δραστηριοποιείται σε 30 χώρες, ισχυριζόμενη ότι απελευθερώνει τους πιστούς από τους δαίμονες.

Ο αρχηγός της Ένωσης είπε πως η αναγνώριση από το Βατικανό είναι αιτία χαράς προσθέτοντας ότι «ο εξορκισμός είναι μία μορφή φιλανθρωπίας και ωφελεί αυτούς που υποφέρουν».

Τετάρτη 2 Ιουλίου 2014

Όταν τα UFO εμφανίστηκαν στην Ελλάδα


Ο Γιάννης Γεωργόπουλος με αφορμή την παγκόσμια ημέρα UFO σταχυολογεί τις πιο κραυγαλέες περιπτώσεις "εμφάνισης" ATIA στην Ελλάδα. Από την αρχαιότητα, τον Μέγα Αλέξανδρο μέχρι την πτήση 266 από Αθήνα με προορισμό το Λονδίνο το 2007. Σε ποιες περιοχές υπάρχουν περισσότερες πιθανότητες να βιώσεις την εμπειρία θέασης UFO; Tι ακριβώς είδαν οι μάρτυρες; 


Του Γιάννη Γεωργόπουλου


"Εάν οι εξωγήινοι μας επισκεφθούν, το αποτέλεσμα θα είναι όπως όταν Χριστόφορος Κολόμβος έφτασε στην Αμερική - Οι ιθαγενείς δεν είχαν καλό τέλος" προειδοποιεί ο Στίβεν Χόκινγκ. “Οι εξωγήινοι είναι σχεδόν βέβαιο ότι υπάρχουν, αλλά οι άνθρωποι θα πρέπει να αποφύγουν την επαφή” προσθέτει ο διάσημος αστροφυσικός.

Η δεύτερη ημέρα του Ιουλίου κάθε έτους είναι αφιερωμένη στα UFO, με αφορμή το περίφημο περιστατικό του Ρόσγουελ, το καλοκαίρι του 1947

Πολλοί υποστηρικτές της ύπαρξης των ΑΤΙΑ (Άγνωστης Ταυτότητας Ιπτάμενα Αντικείμενα) πιστεύουν ότι τα συντρίμμια ανήκαν σε εξωγήινο σκάφος που κατέπεσε στη περιοχή Ρόσγουελ του Νιου Μέξικο και ότι η ανάκτηση του σκάφους συγκαλύφθηκε από τον στρατό.

Τρίτη 1 Ιουλίου 2014

Σούπερ αρουραίοι καταλαμβάνουν τον πλανήτη

Ενας κάτοικος της περιοχής Γκρέιβσεντ στο Κέντ «συνέλαβε» ένα από τους σούπερ αρουραίους που απειλούν τη Βρετανία

Είναι τεράστιοι, ανθεκτικοί στα δηλητήρια και αναπαράγονται με τρελούς ρυθμούς

Βρετανοί ερευνητές κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για μια άγνωστη μέχρι σήμερα αλλά ταχέως εξελισσόμενη απειλή για τον άνθρωπο, τις καλλιέργειες και τα τοπικά οικοσυστήματα του πλανήτη. Όπως υποστηρίζουν γεννιούνται με τρελούς ρυθμούς μεγάλου μεγέθους αρουραίοι οι οποίοι έχουν μεταλλαχθεί έτσι ώστε να είναι ανθεκτικοί στα δηλητήρια που χρησιμοποιεί ο άνθρωπος εναντίον τους.