Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου 2012

Εξωγήινη μούμια βρέθηκε στην Αίγυπτο


Οι φήμες που ψιθυρίζουν εδώ και χρόνια είναι ότι μία εξωγήινη μούμια είχε βρεθεί στην Αίγυπτο, και η οποία βρίσκεται σε ένα νεκρικό θάλαμο δίπλα σε ένα μεγάλο Φαραώ.

Το σώμα ενός τέλεια διατηρημένου, εξωγήινου είχε μουμιοποιηθεί και βρέθηκε θαμμένο σε μια αρχαία πυραμίδα. Ένα μυστηριώδες πλάσμα από μεταξύ 150 και 160 εκατοστών βρέθηκε από έναν αρχαιολόγο κοντά στο Lahun όταν διερευνούσε μια μικρή πυραμίδα της δυναστείας doceaba του Senusret II. Ωστόσο, αυτό το γεγονός δεν αποκαλύφθηκε αμέσως.

Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2012

Ίχνη από αρχαία ρυάκια εντόπισε στον Αρη το «Curiosity»


Ενδείξεις ότι κάποτε έτρεχε νερό στον Αρη βρήκε το όχημα «Curiosity» της NASA, που βρίσκεται στον πλανήτη εδώ και επτά περίπου εβδομάδες. Το γεγονός αυτό επιβεβαιώνει προηγούμενες εκτιμήσεις ότι υπήρχε νερό στον Κόκκινο Πλανήτη.

Necronomicon. Eνα από τα ισχυρότερα βιβλία μαγείας


Το Necronomicon «Νεκρονομικόν» είναι ένα από τα ισχυρότερα και βασικότερα βιβλία μαγείας που έχει επηρεάσει πολλά μαγικά τάγματα καθώς και έχει δημιουργήσει άλλα που βασίζονται σε αυτό (π.χ.Τάγμα του Νεκρονομικόν).
Είναι το βιβλίο του παράφρονα Άραβα Abdul Alhazred. Το βιβλίο της κυριαρχίας του Μεγάλου Κθούλου. Το βιβλίο διηγείται την ιστορία των μεγάλων παλαιόν και περιέχει σκοτεινές γνώσεις μαγείας. Τις πρώτες αναφορές του Necronomicon της συναντάμε στις σελίδες των διηγημάτων του συγγραφέα H.P. Lovecraft που στην συνέχεια δημιούργησε μία σχολή συγγραφέων με τον όνομα Chulhu Mythos.


Δημιούργησαν νέο χημικό στοιχείο «φάντασμα»



Επιστήμονες στην Ιαπωνία δηλώνουν βέβαιοι ότι τελικά κατάφεραν να δημιουργήσουν το έως σήμερα χημικό στοιχείο «φάντασμα» του Περιοδικού Πίνακα, το υπ’ αριθμόν 113. Πρόκειται για ένα ακόμα βαρύ άτομο με 113 πρωτόνια στον πυρήνα του, μια μορφή ύλης που δεν υπάρχει με φυσικό τρόπο στη Γη, αλλά μπορεί να δημιουργηθεί φευγαλέα μόνο στο εργαστήριο. Όμως άλλοι επιστήμονες εμφανίζονται επιφυλακτικοί κατά πόσο όντως οι Ιάπωνες ερευνητές κατάφεραν να δημιουργήσουν το ασταθές στοιχείο.

Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2012

Το Μυστήριο του Νου (Ντοκιμαντέρ)


Πριν από 100.000-50.000 χρόνια, κάτι συνέβη στον ανθρώπινο εγκέφαλο που μας επέτρεψε να κατακτήσουμε τον πλανήτη. Απελευθέρωσε μια έκρηξη δημιουργικότητας, τεχνολογικής καινοτομίας και κοινωνικής ανάπτυξης στους πρώτους ανθρώπους. Ποιες δυνάμεις συντέλεσαν στην ανάδυση του ανθρώπινου νου ;


Πέτρες που μιλούν για τηλεσκόπια,άγνωστες ηπείρους κτλ.


Ένα από τα μεγαλύτερα αινίγματα των τελευταίων χρόνων, αποτελούν οι πέτρες ica, των οποίων η ύπαρξη έγινε γνωστή την δεκαετία του ’60 (1961) στο Περού, αν και υπάρχουν αναφορές πως παρόμοιες πέτρες είχαν βρεθεί επίσης το 1535, και σταλεί στην Ισπανία το 1562, από τον Ιουσουίτη ιεραπόστολο πατέρα Simon.

Οι συγκεκριμένες πέτρες των οποίων τα χαραγμένα σχέδια απεικονίζουν ανθρώπους να συνυπάρχουν με δεινόσαυρους, (οι Δεινόσαυροι έζησαν εκατομμύρια έτη πριν), καγκουρό (που δεν υπάρχουν στην Νότια Αμερική), περίπλοκες ιατρικές επεμβάσεις, μεταγγίσεις αίματος, ιθαγενείς με τηλεσκόπια, χάρτη του πλανήτη που περιλαμβάνει εκτός των γνωστών ηπείρων και άλλη μία άγνωστη, κ.λπ...

«Διαστημικός» Βούδας φτιαγμένος από μετεωρίτη με… σβάστικα!


Το πρώτο στον κόσμο «διαστημικό» άγαλμα, κατασκευασμένο από μετεωρίτη που εκτιμάται ότι έπεσε στα σύνορα Σιβηρίας – Μογγολίας πριν από περίπου 10.000 – 20.000 χρόνια, ανακάλυψαν Γερμανοί ερευνητές.

Μάλιστα τον εν λόγω βαρύ μεταλλικό άγαλμα βουδιστικού θεού φέρει στο στήθος του μια σβάστικα (αρχικά ήταν ασιατικό πνευματικό σύμβολο) και μεταφέρθηκε στην Ευρώπη από τους Ναζί.

Είμαστε όλοι εξωγήινοι;


Μια νέα μελέτη που υπογράφει ομάδα επιστημόνων του Πανεπιστημίου Πρίνστον στις ΗΠΑ στηρίζει τη θεωρία της λιθοσπερμίας σύμφωνα με την οποία η ζωή στη Γη έφτασε από το Διάστημα.



Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2012

Η πιο μακρινή φωτογραφία του σύμπαντος από το τηλεσκόπιο "Χαμπλ"


Η φωτογραφία αποτελεί ένα διαχρονικό "καλειδοσκόπιο" ταυτόχρονα νεαρών και πανάρχαιων γαλαξιών, καθώς και άλλων ουράνιων αντικειμένων, τα πιο μακρινά από τα οποία έχουν ηλικία μόλις 450 εκατ. ετών μετά την "Μεγάλη Έκρηξη" του σύμπαντος, η οποία έγινε πριν από περίπου 13,7 δισεκατομμύρια χρόνια.

Βίντεο ντοκουμέντο από βρετανικά πειράματα για την ανάπτυξη βιολογικών όπλων


Πίθηκοι που στοιβάζονται σε μικρά κουτιά, τρομοκρατημένοι με τα κεφάλια τους σφηνωμένα σε μικροσκοπικές οπές. Γύρω τους άνδρες με αντιασφυξιογόνες μάσκες και φόρμες από καουτσούκ. Τα ζώα είναι τα θύματα βρετανικών πειραμάτων, στο πλαίσιο για την ανάπτυξη ένας βιολογικού όπλου, που θα απελευθέρωνε θανατηφόρους ιούς, όπως τη βουβωνική πανώλη.

Ένα βίντεο ντοκουμέντο του 1952 φέρνει στη δημοσιότητα τα βιολογικά πειράματα που πραγματοποιούσε εκείνη την περίοδο η Βρετανία στο πλαίσιο του προγράμματος με την κωδική ονομασία Operation Cauldron για τους θανατηφόρους ιούς και ειδικότερα της βουβωνικής πανώλης.

Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2012

Σπούτνικ-1: Ο "πατέρας" όλων των διαστημικών προγραμμάτων


Στις 4 Οκτωβρίου 1957 η Σοβιετική Ένωση εκτόξευσε τον Σπούτνικ – 1, τον πρώτο τεχνητό δορυφόρο που τέθηκε σε τροχιά γύρω από τη Γη, κερδίζοντας τον αγώνα δρόμου με τους Αμερικανούς, οι οποίοι είχαν ανακοινώσει την εκτόξευση ενός τεχνητού δορυφόρου το ίδιο έτος, διά στόματος μάλιστα του Προέδρου Ντουάιτ Αϊζενχάουερ.

To Curiosity τεντώνει το χέρι του και αγγίζει τον πρώτο αρειανό βράχο


Για πρώτη φορά μετά την άφιξή του στον Άρη στις αρχές Αυγούστου, το τροχοφόρο ρομπότ Curiosity της NASA ξεδίπλωσε το μηχανικό του βραχίονα και άγγιξε με τα όργανά του έναν μικρό βράχο σε σχήμα πυραμίδας.

Η εξωγήινη πέτρα από βασάλτη δεν είχε ιδιαίτερη επιστημονική αξία, επέτρεψε όμως στο ρομπότ να δοκιμάσει δύο τρία βασικά όργανα: την Αρειανή Κάμερα Χειρός ή MAHLI, η οποία είναι ειδικά σχεδιασμένη για τη μελέτη βράχων σχεδόν σε μικροσκοπικό επίπεδο, το Φασματόμετρο Σωματιδίων Άλφα - Ακτίνων Χ (APXS), το οποίο προσδιορίζει τη χημική σύσταση, και το σύστημα ChemCam, το οποίο χρησιμοποιεί μια υπέρυθρη δέσμη λέιζερ για να εξαερώνει ίχνη πετρωμάτων και να προσδιορίζει τη σύσταση των αερίων.

Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου 2012

Ελληνική γραφή στο Θιβέτ που χρονολογείται στο 10.000 π.Χ.


Εξωγήινοι; Μια παράξενη φυλή; Ή απλά ένας μύθος; Και πώς εμπλέκεται η ελληνική γραφή; Εδώ και 52 χρόνια μια παράξενη ιστορία συναρπάζει όσους λατρεύουν τα μυστήρια. 

 Η ιστορία: το 1938 ένας Κινέζος αρχαιολόγος, ο Τσι Που Τέι, ερευνά ένα σύμπλεγμα σπηλιών στα σινοθιβετιανά σύνορα. Ανακαλύπτει πολλούς τάφους ανθρώπων με ύψος το πολύ 1,30 μ. και αφύσικα μεγάλα κεφάλια. Σε κάθε τάφο υπάρχει και ένας μεταλλικός δίσκος διαμέτρου περίπου 30 εκατοστών με μια τρύπα στο κέντρο του και διάφορες παραστάσεις που θύμιζαν τις κινήσεις των πλανητών.

Εξωγήινοι: Μας δημιούργησαν και θα μας σώσουν;


Η άποψη που θέλει τη ζωή στη Γη να ξεκινάει μετά από εξωγήινη παρέμβαση δεν είναι καινούργια. Έχει διατυπωθεί παλιότερα από συγγραφείς όπως ο Zacharia Sitchin και ο David Icke. Μια παρόμοια θεωρία, έρχεται να συμπληρώσει ο - κάτοχος παραψυχολογικών δυνάμεων και «μελλοντολόγος» - Aaron C. Donahue. Μόνο που δεν περιορίζεται στην «άφιξη» του ανθρώπινου είδους στη Γη, αλλά προεκτείνεται και στο μέλλον της ανθρωπότητας το οποίο κινδυνεύει άμεσα !

Μεταλλαγμένα και καρκίνος: νέα μελέτη, πολλά ερωτηματικά


Μεγάλη διαμάχη έχει ξεσπάσει μεταξύ των επιστημόνων σχετικά με μια νέα μελέτη ειδικών του Πανεπιστημίου της Καν στη Γαλλία, η οποία έδειξε πως αρουραίοι που τρέφονταν με καλαμπόκι τροποποιημένο γενετικώς ώστε να είναι ανθεκτικό σε ένα ευρέως χρησιμοποιούμενο φυτοφάρμακο εμφάνισαν τεράστιους όγκους καθώς και σοβαρές οργανικές βλάβες.

Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου 2012

Έσβησαν τον φόβο από το ανθρώπινο μυαλό


Ταινίες φαντασίας όπως η «Αιώνια λιακάδα ενός καθαρού μυαλού», όπου οι ανεπιθύμητες αναμνήσεις σβήνονται για πάντα από την ανθρώπινη μνήμη, ίσως να μην απέχουν ακόμη πολύ από την πραγματικότητα. Ερευνητές κατόρθωσαν να διαγράψουν τα ίχνη «φρέσκων» αναμνήσεων που προκαλούν φόβο από των εγκέφαλο εθελοντών

Ο πλοίαρχος του Τιτανικού είχε κοπεί στις εξετάσεις πλοήγησης!


Ο πλοίαρχος του Τιτανικού, απέτυχε την πρώτη φορά που έδωσε εξετάσεις επειδή δεν επέδειξε επαρκή δεινότητα στην πλοήγηση!

Αυτό προκύπτει από ιστορικά αρχεία «Διπλώματα Πλοιάρχων και Αξιωματικών της Μεγάλης Βρετανίας 1850-1927» που δόθηκαν στη δημοσιότητα.

Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου 2012

Κυκλοφόρησε περιοδικό για εξορκιστές στην Πολωνία


Επειδή οι εξορκισμοί παρουσιάζουν αξιοσημείωτη αύξηση στην Πολωνία, Καθολικοί παπάδες ένωσαν τις δυνάμεις τους με έναν εκδότη και έβγαλαν το πρώτο μηνιαίο περιοδικό στον κόσμο, που ασχολείται με το πώς να κυνηγήσεις το «κακό».


Oι Αρχαίοι Έλληνες στην χώρα των Ίνκα;


Το 1850 έφτασε στο Περού ο Ιταλός ερευνητής-περιηγητής Αντόνιο Ραϊμόντι. Για σαράντα ολόκληρα χρόνια έμεινε εκεί, ερευνώντας κάθε σπιθαμή της μακρινής και «περίεργης» -ιστορικά- αυτής χώρας και είναι οι δικές του περιηγήσεις και έρευνες πάνω στις οποίες βασίσθηκε ο φυσικομαθηματικός- ερευνητής συμπατριώτης του Ενρίκο Μάτιεβιτς, ώστε να φτάσει στο συμπέρασμα ότι οι ναυτικοί του Αιγαίου πολλές χιλιετίες προ του Κολόμβου έφτασαν στην Κεντρική και Νότιο Αμερική.

Άψυχοι άνθρωποι (Οργανικές Πύλες) ζουν ανάμεσά μας


Υπάρχουν δύο τύποι ανθρώπων, oι άψυχοι και οι έμψυχοι.

Πολύ απλά, υπάρχουν στον κόσμο που ζούμε άψυχοι άνθρωποι ή αλλιώς οργανικές πύλες .

Οι άψυχοι άνθρωποι (οργανικές πύλες) στερούνται τα 4 από τα 7 ενεργειακά κέντρα με αποτέλεσμα να μιμούνται τους ανθρώπους και να τρέφονται ενεργειακά από αυτούς προκειμένου να μην αναγνωρίζονται από τον κόσμο. Είναι άνθρωποι που δεν έχουν την ικανότητα να νιώσουν συναισθήματα.

Ενδείξεις νερού στον γιγάντιο αστεροειδή Εστία


Ίχνη παγωμένου νερού με την μορφή ένυδρων ορυκτών φέρει, τελικώς, στην επιφάνειά της η Εστία, το δεύτερο μεγαλύτερο σώμα στη ζώνη των αστεροειδών, μεταξύ Αρη και Δία, που έως τώρα θεωρείτο πλήρως άνυδρη.

Η ανακάλυψη, που έγινε από την μελέτη στοιχείων που παρείχε το διαστημικό σκάφος «Dawn» (Αυγή) της NASA, υποδηλώνει ότι πιθανότατα πολλοί μικρότεροι πλούσιοι σε νερό αστεροειδείς κάποτε έπεσαν πάνω στην Εστία και της μετέφεραν ποσότητες νερού.

Αστεροειδής «παρέδωσε» τη Γη στους δεινόσαυρους


Η κρατούσα θεωρία για την εξαφάνιση των δεινοσαύρων υποδεικνύει ως ένοχο έναν γιγάντιο αστεροειδή που έπεσε στη Γη πριν από 65 εκατομμύρια έτη.

Μια νέα ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα θεωρία αναφέρει ότι υπεύθυνος για την κυριαρχία των δεινοσαύρων στον πλανήτη είναι και πάλι κάποιος γιγάντιος αστεροειδής.

Σύμφωνα με αυτή τη θεωρία η πτώση του αστεροειδούς εξαφάνισε τους ανταγωνιστές των δεινοσαύρων και τους άνοιξε τον δρόμο για να ανέβουν στην κορυφή της τροφικής αλυσίδας.

Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου 2012

Η Φθινοπωρινή Ισημερία και τα Ελευσίνια Μυστήρια


Τα ΕΛΕΥΣΙΝΙΑ ΜΥΣΤΗΡΙΑ αποτελούν αναμφισβήτητα ένα από τους πιο ιερούς και σεβαστούς θεσμούς, ένα από τα σημαντικότερα επιτεύγματα του Αρχαίου Ελληνικού Πολιτισμού.

Σύμφωνα με την Μυθολογία μας, ιδρυτής των Ελευσινίων Μυστηρίων πιστεύεται ότι ήταν ο Εύμολπος ή ο Μουσαίος ο οποίος ήταν γιος του Ορφέα, υπάρχουν όμως και πλήθος άλλων εκδοχών, έτσι ώστε σήμερα να είναι εξαιρετικά δύσκολο να μπορούμε να καταλήξουμε σε ένα ασφαλές συμπέρασμα, ως προς τον λόγο της εμφάνισή τους, τον τρόπο της διεξαγωγής τους αλλά το ακριβές περιεχόμενο των διδασκαλιών και των μυήσεών τους.

Βρέθηκε σφραγισμένο δόντι... 6.500 ετών!


Το αρχαιότερο δείγμα οδοντιατρικής στην Ευρώπη, πιθανώς και στον κόσμο, βρέθηκε από επιστήμονες στην Ιταλία και δεν είναι άλλο από ένα σφραγισμένο δόντι, ηλικίας 6.500 ετών, το οποίο ήταν σφραγισμένο με μελισσοκέρι.

Οι ερευνητές με επικεφαλής τον Φεντερίκο Μπερναντίνι και τον Κλαούντιο Τούνιζ του Διεθνούς Κέντρου Θεωρητικής Φυσικής Αμπντούς Σαλάμ στην Ιταλία μελέτησαν με νέες εξελιγμένες τεχνικές την απολιθωμένη γνάθο ενός ανθρώπου, που είχε βρεθεί σε ένα σπήλαιο κοντά στην Τεργέστη, στα ιταλο-σλοβενικά σύνορα, πριν από 100 περίπου χρόνια, αλλά έως τώρα είχε περάσει απαρατήρητη.

Αντιδρά η επιστημονική κοινότητα για τον "πάπυρο του Ιησού"



Ο Ρότζερ Μπάγκναλ, διευθυντής του Ινστιτούτου για τη Μελέτη του Αρχαίου Κόσμου, εξέφρασε την πεποίθηση ότι ο πάπυρος, τον οποίο η Κινγκ ονομάζει "Το Ευαγγέλιο της Συζύγου του Ιησού", είναι αυθεντικός.
Όμως το κομμάτι του παπύρου με διαστάσεις 3,8 εκ. Χ 7,6 εκ. το οποίο είναι κίτρινο-καφέ και σε κακή κατάσταση, πρέπει να εξεταστεί από τους ειδικούς. Αυτό που προκαλεί μεγάλο ενδιαφέρον είναι η χημική σύσταση του μελανιού.

Aναζητώντας τον τάφο του Αχιλλέα


Αχιλλέας, ο μεγαλύτερος ήρωας όλων των εποχών. Ο πρώτος ανάμεσα σε πρώτους. Ο ακατανίκητος Βασιλιάς των Μυρμιδόνων. Κάθε του απόφαση, σφράγιζε την μοίρα συμπολεμιστών και εχθρών του. Γίνεται, τελικά, αντικείμενο λατρείας για τους αρχαίους Έλληνες.


Ναοί μαρτυριούνται αφιερωμένοι στην λατρεία εκείνου. Σύμφωνα με το χαμένο επικό ποίημα Αιθιοπίς που αποδίδεται στον Αρκτίνο της Μιλήτου, μετά το θάνατο και την καύση του Αχιλλέα, η μητέρα του Θέτιδα, έλαβε τις στάχτες του και τις τοποθέτησε στο ακατοίκητο νησί Λευκή που βρίσκεται κοντά στις εκβολές του Δούναβη. Εκεί, οι Αχαιοί, ανέγειραν έναν τύμβο και εγκαινίασαν αγώνες προς τιμήν του. Επιπλέον, αναφέρεται η ύπαρξη ενός εντυπωσιακού ναού και ενός θρυλικού αγάλματος του ήρωα. Εμπορικά λιμάνια αφιερωμένα στην νήσο Λευκή και στην λατρεία του Αχιλλέα, υπήρχαν στη Μεσσηνία και στην Λακωνία. Ενώ, ναοί υπήρχαν στις Σποράδες , στη Σάμο, στη Θεσσαλία και στην Ήπειρο.

Ξεκινά η αναζήτηση της σκοτεινής ενέργειας στο σύμπαν


Ένα νέο εργαλείο για την μελέτη των μυστηρίων του σύμπαντος έπιασε δουλειά. Πρόκειται για την "Κάμερα Σκοτεινής Ενέργειας", την πιο ισχυρή κάμερα στον κόσμο που έχει ποτέ δημιουργηθεί για την "χαρτογράφηση" του ουρανού, η οποία θα προσπαθήσει να ρίξει φως στη μυστηριώδη ενέργεια που πιστεύεται ότι προκαλεί την ολοένα επιταχυνόμενη διαστολή του σύμπαντος (αντί για επιβράδυνση εξαιτίας της βαρύτητας).

Νέος γονιδιακός "χάρτης" του ανθρώπινου εγκεφάλου



Την τεράστια βιοχημική πολυπλοκότητα του ανθρώπινου εγκεφάλου επιβεβαιώνει ένας νέος "χάρτης", που καταγράφει αναλυτικά για πρώτη φορά τη δραστηριότητα των γονιδίων σε όλο τον εγκέφαλο, κάτι που ελπίζεται ότι θα βοηθήσει στην καλύτερη κατανόηση των νευρολογικών και ψυχιατρικών παθήσεων. Εξάλλου, η μελέτη, μεταξύ άλλων, δείχνει ότι ανεξάρτητα από τις μυριάδες προσωπικότητες που υπάρχουν στον ανθρώπινο πληθυσμό, οι εγκέφαλοί μας φαίνεται πως έχουν την ίδια βασική μοριακή-γενετική δομή και αρχιτεκτονική.

Το αντιτορπιλικό ΛΕΩΝ και το μυστηριώδες πείραμα της Φιλαδέλφειας,που "μεγάλωσε" γενιές ναυτών


Αντιτορπιλικό ΛΕΩΝ. Στις 15 Ιανουαρίου του 1951 μεταβιβάστηκε στο Ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό στα πλαίσια των μεταπολεμικών προγραμμάτων ενίσχυσης.

Υπήρξε 1 από τα 4 αντιτορπιλικά της κλάσης Cannon που δόθηκαν στο Ελληνικό Π.Ν. και έγιναν γνωστά ως «τα θηρία», καθώς ονοματίστηκαν «Αετός», Ιέραξ», «Πάνθηρ» και «Λέων». Δύο από αυτά έμελλε να γίνουν διάσημα: ο «Αετός» καθώς ήταν το πλοίο που «πρωταγωνίστησε» σε αρκετές ταινίες μεταξύ των οποίων «Τα κανόνια του Ναβαρόνε» και «Η Αλίκη στο Ναυτικό» και ο «Λέων», D-54, όπως ονομάσθηκε το DE-173 Eldridge.

Έχει γραφτεί από αρκετούς ερευνητές ότι αξιωματικοί και ναύτες που υπηρέτησαν στο «Λέων» ανέφεραν παράξενες καταστάσεις που είχαν να κάνουν τόσο με τα ηλεκτρολογικά του πλοίου (καλώδια που έμοιαζαν να ξεκινούν από το πουθενά και να καταλήγουν πουθενά), σφραγισμένα διαμερίσματα, παραισθήσεις των μελών


Βρέθηκε ο τάφος της γυναίκας και του γιου του Μεγάλου Αλεξάνδρου;


Μπροστά σε μια μεγάλη αρχαιολογική ανακάλυψη πιθανόν να βρίσκονται τα συνεργεία της ΚΗ’ Εφορείας Κλασσικών Αρχαιοτήτων Σερρών.

Μετά από έρευνες ετών και αξιοποιώντας την ιστοριογραφία και τις προφορικές παραδόσεις της περιοχής, οι αρχαιολόγοι κατέληξαν σε μία «τούμπα» σε αγροτική περιοχή του Δήμου Αμφίπολης.

Το μεγάλο μυστικό που κρύβεται στο εσωτερικό της αφορά στον εντοπισμό των τάφων της συζύγου του Μεγάλου Αλεξάνδρου, Ρωξάνης, και του υιού τους, Αλέξανδρου Δ’. Οι προσπάθειες για ανασκαφές στην «τούμπα» ξεκίνησαν πριν από τρία χρόνια τον Ιούλιο του 2009, ωστόσο σταμάτησαν για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2012

Κάποτε ο Άρης μπορεί να ήταν ένας υγρός πλανήτης


Την εκτίμηση πως ίσως ο Άρης κάποτε να ήταν ένας υγρός πλανήτης παρόμοιος με τη Γη εκφράζουν οι επιστήμονες, ωστόσο σταδιακά έχασε την ατμόσφαιρά του και μετατράπηκε σε αυτό που γνωρίζουμε σήμερα. 

Βρετανία: Η γενετική τροποποίηση στο μικροσκόπιο


Σε μια εποχή όπου οι γενετικές παρεμβάσεις μέσω ενός συνδυασμού του DNA των γονιών και ενός θηλυκού-υγιούς δότη, θα μπορούσαν να προλάβουν πιθανές γενετικές ασθένειες για το έμβρυο, στη Βρετανία ο κυβερνητικά αρμόδιος για τα θέματα γονιμότητας εξετάζει το αν και κατά πόσον οι Βρετανοί διάκεινται θετικά ή όχι σε τέτοιου είδους πρακτικές.


Πάπυρος "αποδεικνύει" ότι ο Ιησούς είχε παντρευτεί


Ένας μέχρι σήμερα άγνωστος πάπυρος γραμμένος στα αρχαία κοπτικά που περιλαμβάνει τη φράση "ο Ιησούς τούς είπε, η γυναίκα μου..." πυροδοτεί έντονες αντιπαραθέσεις στον χριστιανικό κόσμο για το αν ο Ιησούς ήταν ή όχι παντρεμένος.

Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου 2012

«Εξωγήινες» θερμικές ασπίδες για τα μελλοντικά διαστημόπλοια της NASA


Όχι, δεν πρόκειται για κάποια συγκλονιστική αποκάλυψη που ξεπηδά από τα επεισόδια των X – Files ή τις σελίδες συνωμοσιολογικών θεωριών, αλλά για μία επερχόμενη και πολύ σημαντική δοκιμή της NASA, τα αποτελέσματα της οποίας ενδεχομένως να φέρουν επανάσταση στο χώρο της Αεροδιαστημικής.

Οκτώ θεραπευτικές τροφές

Τον 4ο π.Χ. αιώνα ο Ιπποκράτης δίδασκε ότι «το φάρμακό σου είναι η τροφή σου και η τροφή σου είναι το φάρμακό σου». Μετά από χρόνια, αποδείχτηκε ότι ο ιατροφιλόσοφος είχε απόλυτο δίκιο. Έτσι, οι επιστήμονες σήμερα προσπαθούν να ανακαλύψουν στη φύση τις τροφές που μπορεί να συνεισφέρουν, όχι μόνο στην πρόληψη, αλλά και στην ίαση πολλών νοσημάτων.


Στην καθημερινότητά μας, ταλαιπωρούμαστε συχνά από διάφορες παθήσεις, αξίζει λοιπόν να αναφερθούν μερικές τροφές που, αν ενταχθούν στη διατροφή μας, μπορούν να συμβάλλουν στην αντιμετώπισή τους.

Αρχαιολόγοι ανακάλυψαν... βαμπίρ στη Βουλγαρία


Βούλγαροι αρχαιολόγοι ισχυρίζονται ότι ανακάλυψαν έναν σκελετό «βρικόλακα» στην περιοχή της Μαύρης Θάλασσας, στην πόλη της Σωζόπολης, με μία ράβδο σιδήρου καρφωμένη στο στέρνο.

Ο σκελετός, που ανήκε σε άντρα, έφερε μία ράβδο σιδήρου μπηγμένη στο στέρνο του. Ήταν θαμμένος πάνω από 700 χρόνια και είχε μαχαιρωθεί πολλές φορές στο στήθος και το στομάχι, καθώς οι σύγχρονοί του φοβόταν ότι θα αναστηθεί ως βρικόλακας, αναφέρει σε σχετικό ρεπορτάζ το ιδιωτικό πρακτορείο ειδήσεων της Σόφιας Novinite, προαναγγέλοντας την προβολή σχετικού ντοκιμαντέρ στο National Geographic.

Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου 2012

Το Κρυστάλλινο Κρανίο του Yucatan : Φτιάχτηκε αιώνες πριν τους Μάγια!


Το κρυστάλλινο κρανίο ανακαλύφθηκε στη ζούγκλα του Yucatan της κεντρικής Αμερικής το 1927 κοντά σε έναν ερειπωμένο αρχαίο ναό των Μάγια. Το κρανίο είναι φτιαγμένο από κάποιο πετρώδες κρύσταλλο, έχει χρώμα κεχριμπαριού και οι διαστάσεις του είναι σε φυσικό μέγεθος ανθρώπου.


Το κρανίο έχει τεράστια αξία τόσο σε αρχαιολογική όσο και σε μυστικιστική κλίμακα:

Αρχαιολογική γιατί κανένας μέχρι σήμερα δεν έχει εξηγήσει το γιατί και κυρίως το πως φτιάχτηκε ένα τόσο τέλειο κρανίο χιλιάδες χρόνια πριν και μυστικιστική διότι όπως υποστηρίζουν όσοι ήρθαν σε επαφή μαζί του, προκαλεί παραισθήσεις και οράματα προφητικού χαρακτήρα...

Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου 2012

10+1 πράγματα για τα όνειρα που θα θέλατε να ξέρετε!


Τα όνειρα που βλέπει ο καθένας από εμάς στον ύπνο του είναι μία από τις πιο μυστηριώδεις και ενδιαφέρουσες εμπειρίες στη ζωή μας. Κατά τη ρωμαϊκή εποχή κάποια όνειρα είχαν υποβληθεί προς συζήτηση και ερμηνεία ακόμη και στη Ρωμαϊκή Σύγκλητο, ενώ δεν ήταν λίγοι αυτοί που υποστήριζαν ότι αυτά που βλέπουμε στον ύπνο μας είναι τα μηνύματα από τους θεούς!

Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2012

Ο σπουδαίος μαθηματικός Κωνσταντίνος Καραθεοδωρή


Πολυμαθής, δραστήριος και ακάματος παρήγαγε σπουδαίο έργο σημαδεύοντας την επιστήμη των μαθηματικών αλλά και συνεισφέροντας σε άλλα πεδία με τα συγράμματά του. «Ένας από τους λαμπρότερους μαθηματικούς, έχει ουσιαστικά εμπλουτίσει και επηρεάσει αποφασιστικά την επιστήμη. Ένας άνδρας με ασυνήθιστη και πλατιά παιδεία, ως ανήκων στο Ελληνικό έθνος με το υψιπετές πνεύμα του και την ουσιαστική αναζήτηση της γνώσης, συνέχισε την παράδοση και την κληρονομιά της κλασικής Ελλάδος» είπε για τον Καραθεοδωρή ο Γερμανός μαθηματικός Oskar Perron.

Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 2012

Ζωντανά κύτταρα μαμούθ ανακάλυψαν οι επιστήμονες! Έρχεται η κλωνοποίηση;


Ζωντανά κύτταρα από μαμούθ ανακάλυψε ομάδα Ρώσων και Νοτιοκορεατών στη Σιβηρία. Οι επιστήμονες κάνουν λόγο για «εμφανώς ζώντες» πυρήνες κυττάρων από μαμούθ που μπορεί να επιτρέψουν την κλωνοποίηση αυτού του εξαφανισμένου πριν από χιλιετίες από την επιφάνεια της γης χορτοφάγου, ανακοίνωσε σήμερα η ερευνητική ομάδα.

Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2012

Υπόθεση Ρόσγουελ... με εξωγήϊνους στη Κύπρο!


Πασίγνωστη είναι η υπόθεση «Ρόσγουελ», με τον – υποτίθεται – εξωγήινο που έκανε «ντόρο» το καλοκαίρι του 1947. Ένα φιλμ διάρκειας λίγης ώρας που πολλοί αμφισβήτησαν για την αυθεντικότητά του.

Όμως γράφει το ikypros μια παρόμοια υπόθεση σαν του «Ρόσγουελ» φαίνεται ότι εκτυλίχθηκε κάποτε και στην Κύπρο! Μάλιστα στην Κύπρο προ της τουρκικής εισβολής, εν έτει 1973. Όλα ξεκίνησαν πριν κάποια χρόνια, όταν ένας Άγγλος στρατιωτικός, ο Τομ Κλαρκ, που υπηρετούσε στις βρετανικές βάσεις του νησιού, δήλωσε δημόσια μερικά ...πολύ παράξενα πράγματα!

Οι θεωρίες συνωμοσίας πίσω από την 11η Σεπτεμβρίου


Έντεκα χρόνια μετά την επίθεση, οι δύσπιστοι συνεχίζουν να αμφισβητούν την επίσημη εκδοχή των γεγονότων διακινώντας σενάρια που βρίσκουν αξιοσημείωτη απήχηση στην αμερικανική κοινή γνώμη.

Τι συνέβη πραγματικά στις 11/9/2001; Οι Δίδυμοι Πύργοι στη Νέα Υόρκη κατέρρευσαν εξαιτίας της πρόσκρουσης των αεροπλάνων, ή κατεδαφίστηκαν με ελεγχόμενες εκρήξεις; Τι χτύπησε το Πεντάγωνο; Γιατί δεν αναχαιτίστηκαν τα αεροσκάφη που είχαν καταλάβει οι τρομοκράτες;


Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου 2012

Γενετικά μυστικά του ανθρώπου κατάφεραν να ξεκλειδώσουν οι επιστήμονες χάρη σε μια ευρηματική μέθοδο


Πριν από 74.000 χρόνια μια έκρηξη ηφαιστείου μείωσε δραματικά τον αριθμό των ανθρώπων. Τώρα, με μεθόδους που θυμίζουν CSI, βρίσκουμε το τι συνέβη πριν και μετά την έκρηξη.

Ως την προηγούμενη δεκαετία οι απανωτές ανακαλύψεις νέων οστών ανθρωπίδων είχαν διαμορφώσει μια σχεδόν κυρίαρχη θεωρία για την προέλευσή μας: Οι μακρινοί πρόγονοι του «έξυπνου ανθρώπου» - του Homo sapiens - εγκατέλειψαν τη Μαύρη Ηπειρο σε μια περίοδο κλιματικής αλλαγής, περίπου 60.000 πριν, για να εξαπλωθούν σε όλες τις ηπείρους. Στη Δ. Ασία και στην Ευρώπη συνάντησαν τα πιο μεγαλόσωμα αλλά και «κουτότερα» ξαδέλφια τους, τους Νεάντερταλ, που είχαν μεταναστεύσει από 200.000 ως και 300.000 χρόνια νωρίτερα. Η γειτνίαση των δύο συγγενών υπήρξε άκρως προβληματική, με αποτέλεσμα οι Νεάντερταλ να ξεριζωθούν από την Ευρώπη, να καταφύγουν στη Β. Ρωσία και εκεί να αφανιστούν, περίπου 30.000 χρόνια πριν από σήμερα. Εκτοτε «η Γη είναι δική μας»


Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου 2012

Το πείραμα της Φιλαδέλφειας. Ολόκληρο το Ντοκιμαντέρ


Tο πείραμα της Φιλαδέλφειας ή αλλιώς «project Rainbow» ήταν ένα πείραμα που διεξήγαγε το Αμερικανικό Πολεμικό Ναυτικό τον Οκτώβριο του 1943 στη Φιλαδέλφεια.

Ο στόχος αυτού του πειράματος, παραμένει στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος ακόμη και σήμερα καθώς υπάρχει πολύ μεγάλη σύγχυση ως προς το τι ήθελαν να πετύχουν και τι τελικά πέτυχαν με αυτό το πείραμα, αν όντως έγινε.

Τι ψάχνουν να βρουν οι Τούρκοι στις υπόγειες μυστικές στοές της Αγιάς Σοφιάς;


Μια ομάδα τούρκων κινηματογραφιστών σε συνεργασία με αρχαιολόγους ερευνά από το 2009 τα μυστικά υπόγεια της Αγιάς Σοφιάς, που εδώ και αιώνες παρέμεναν σφραγισμένα.

Σφυρί μέσα σε βράχο 75 εκατομμυρίων ετών


Το σιδερένιο κεφάλι και η ξύλινη λαβή του είναι στερεοποιημένα σε ψαμμίτη.

Οι μελέτες δείχνουν ότι το μέταλλο έχει κατασκευαστεί με μία μορφή σιδήρου που δεν θα μπορούσε να υπήρχε στις σημερινές ατμοσφαιρικές συνθήκες. Θεωρείται ότι πριν από τον κατακλυσμό η ατμόσφαιρα μας ήταν δύο φορές πιο συμπιεσμένη από την τρέχουσα πυκνότητα και επίσης δεν υπήρχε υπέρυθρη ακτινοβολία.

Δέντρα από το φεγγάρι


Η αποστολή «Apollo 14» πήρε 500 σπόρους δέντρων στη Σελήνη και τους έφερε πίσω. Οι περισσότεροι φύτρωσαν και φυτεύτηκαν σε διάφορα σημεία – κανένας όμως δεν σημείωσε πού ακριβώς.
   

Πείραμα σε τρωκτικά δημιουργεί «όνειρα κατά παραγγελία»


Ερευνητές του Ινστιτούτου Τεχνολογίας της Μασαχουσέτης επέτυχαν να «διαχειριστούν» τα όνειρα αρουραίων αλλάζοντας την πορεία τους. Το νέο επίτευγμα πιθανώς θα επιτρέψει σύντομα στους επιστήμονες να «εισχωρούν» στα άδυτα του ανθρώπινου εγκεφάλου ενώ αυτός κοιμάται καθορίζοντας τα όνειρα.

Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου 2012

Το τέρας του Λοχ Νες


Ενα χαμένο δείγμα παράξενης φώκιας με μακρύ λαιμό θα μπορούσε να στηρίξει την ύπαρξή του


Παρά τους αιώνες αφηγήσεων, κανένα τέρας του Λοχ Νες και κανένα θαλάσσιο ερπετό δεν έχει βρεθεί ποτέ. Τον 17ο αιώνα όμως εμφανίστηκε το δείγμα ενός παράξενου πλάσματος με μακρύ λαιμό το οποίο θα μπορούσε να εξηγήσει από πού είχαν προέλθει όλοι αυτοί οι υδάτινοι μύθοι - αρκεί να μην είχε παραπέσει.

Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου 2012

Έχεις μπλε αίμα; Δεν αρρωσταίνεις, δεν αιμορραγείς!


Την αποκάλυψη έκαναν επιστήμονες, εξηγώντας ότι οι γαλαζοαίματοι δεν τυγχάνουν... «ευγενικής καταγωγής» απλά ο σίδηρος στο αίμα τους, έχει αντικατασταθεί από χαλκό.

Καθηγητής στο Κέντρο Αιματολογίας του Λονδίνου Efresi Robert, εξήγησε: «Στον κόσμο υπάρχουν περίπου 7000 άτομα των οποίων το αίμα έχει μια μπλε απόχρωση. Αποκαλούνται κυανητικοί από το cyanea (Λατινικά – μπλε)., χωρίς την αλλαγή όμως των λειτουργιών του, το χρώμα μπλε-ιώδες προέρχεται από τις προσμείξεις χαλκού και σιδήρου ».